Utorak, 16. travnja 2024.

Koren: Nemam ambicija za izvršnu vlast

Očekujemo pobjedu naše liste Domoljubne koalicije. Osim toga očekujem i da sedmo mjesto, na kojemu sam ja, bude prolazno. Rekao je to Radio Dravi predsjednik podravsko-prigorskog HSS-a, koprivničko-križevački župan Darko Koren čije je ime plasirano na visokom sedmom mjestu liste Domoljubne koalicije u našoj Drugoj izbornoj jedinici.

Stoga je logično pitanje, što će Koren izabrati nakon izbora – posao župana ili saborskog zastupnika?

– Obzirom da zakon ne dozvoljava da se istovremeno bude i župan i saborski zastupnik, što mislim da je jako dobro, ja ću sigurno još do kraja ovog mandata – a to je godinu i nešto dana, ostati na mjestu župana, a nakon toga ćemo se u stranci, naravno i izvan nje, dogovoriti što ćemo.
– Imate li ambicija za izvršnu vlast?
– Ne.

Domoljubna koalicija sastav svojih lista službeno je objavila jučer. Kako je general pukovnik Mladen Markač definitivno odbio biti nositeljem te liste, na prvom je mjestu HDZ-ov Miroslav Tuđman. Na drugom mjestu je predsjednik HSS-a, križevački gradonačelnik Branko Hrg. Iza njega su HDZ-ovi Andrija Mikulić i Miro Kovač te na petom mjestu predsjednik podravsko-prigorskog HDZ-a, koprivničko-križevački dožupan Darko Sobota. Šesti je Dario Hrebak a sedmi predsjednik podravsko-prigorskog HSS-a, koprivničko-križevački župan Darko Koren. Koprivnički HDZ-ovac Damir Felak je na pretposljednjem, 13. mjestu na listi.

Na listi su još HDZ-ovi Miro Totgergeli, Marica Mikec, Silvija Lažeta, Višnja Biljan i Nina Kušen Tomljanović te HSS-ov Dinko Pirak.

zatvori