Utorak, 26. ožujka 2024.

Koprivnički poduzetnik za iduću godinu najavio – Hackathon

Iz Koprivničkog poduzetnika najavljuju da će u veljači iduće godine organizirati natjecanje na području informatičke tehnologije.

Već su uputili poziv obrazovanima, ali i samoukima na području IT-a da se jave kako bi dobili informacije o planovima ove gradske tvrtke. Direktorica Martina Golčić priopćila je da je ideja o održavanju Hackathona u Koprivničkom poduzetničkom inkubatoru sazrijela nakon posjeta osječkom BIOS-u i Osijek Software Cityju gdje je održano najposjećenije natjecanje takvog tipa u Hrvatskoj.

Hackathon je osmišljen tako da se više od 100 natjecatelja iz IT sektora u četveročlanim timovima bori za glavnu nagradu od 16.000 kuna. Glavnu nagradu osvaja onaj tim koji u 24 sata programira najbolje rješenje na zadanu temu. Osim novčane nagrade, važno je napomenuti da ljudi koji na Hackathonu ostvare dobre rezultate vrlo brzo dobivaju angažman u području IT industrije ili pak u BIOS-u dobiju prostor za početak rada, točnije, priliku da poduzmu prve korake u poduzetništvu.

Golčić kaže da u koprivničkom inkubatoru žele omogućiti mladim ljudima inspirativno i poticajno okruženje za razvoj ideja i poslovanja, pri čemu posebno žele potaknuti one koji imaju sklonosti i ambicije u programiranju. Kad je pak riječ o Osječanima, s BIOS-om je dogovoreno partnerstvo na već dva projekta, a idući mjesec očekuju uzvratni posjet BIOS-a, OSC-a i uspješnih osječkih IT tvrtki čime će početi realizacija prvih dogovora i planova, zaključuje Golčić.

zatvori