Četvrtak, 25. travnja 2024.

Hrvatska reprezentacija četvrta na Svjetskom prvenstvu u ribolovu bassa

Branimir Kalinić i Matija Štefek iz ŠRK Podravka te Željko Novak i Marijan Bojčuk iz ŠRK Picok Đurđevac nastupili su u sastavu hrvatske reprezentacije na XI. Svjetskom prvenstvu u ribolovu bassa, održanom u Italiji na jezeru Bolsena kod Lazija.

Hrvatski su predstavnici, u konkurenciji ribolovaca iz deset zemalja, osvojili odlično četvrto mjesto. Prvi su bili domaćini iz Italije, drugi reprezentativci Južnoafričke Republike i treći Rusi.

Natjecanje je održano u nepovoljnim vremenskim uvjetima uz povremeno jak sjeverni vjetar što je jako otežavalo ribolov, a posebno plovidbu čamcima jer u disciplini ribolova na bassa nema sidrenja, a pozicija na vodi održava se elektromotorom. U takvoj je situaciji nekoliko ekipa imalo problema s vodom u čamcu, među kojima i hrvatski par Vignjević – Pavlinić, dok je jedan čamac ruske reprezentacije završio na dnu jezera.

Prvog dana natjecanja najbolji rezultat od hrvatskih ekipa ostvarila je ekipa Vignjević – Pavlinić osvojenim trećim mjestom s ulovljenih 5,500 kg ribe. Njihov je uspjeh idućeg dana ponovila ekipa Pecigoš – Maslić s 4,790 kg, dok je ulov trećeg dana bio slab te su Pecigoš i Maslić osvojili 11. mjesto, time i najbolji hrvatski plasman u ukupnom poretku parova – šesto mjesto u svijetu.

Za hrvatsku reprezentaciju nastupili su:

  • Dalien Vignjević i Siniša Pavlinić iz ŠRD Sloga Orešje;
  • Josip Pecigoš i Predrag Maslić iz ŠRD Jezera Bedekovčina;
  • Željko Novak i Marijan Bojčuk iz ŠRK Picok Đurđevac;
  • Branimir Kalinić i Matija Štefek iz ŠRK Podravka Koprivnica.
zatvori