Mladi hrvači Podravke s osvojenim medaljama. Izvor: HK Podravka
Nakon prošlotjednog Prvenstva Hrvatske za kadetkinje i mlađe djevojčice, Ludbreg je ove nedjelje bio domaćin Prvenstva Hrvatske za mlađe dječake u hrvanju slobodnim načinom.

Treneri Miroslav Mihalec i Ivan Lončarić za ovo prvenstvo spremili su šestoricu hrvača. Filip Verčević s četiri vrlo uvjerljive pobjede u kategoriji do 44 kilograma osvojio je prvo mjesto. Prvi i također s istim omjerom pobjeda bio je i Alen Nogić nastupom u kategoriji do 54 kilograma. Nažalost, do najsjajnijeg odličja nije uspio doći Fran Jakupanec koji je u finalu kategorije do 33 kilograma i nakon vodstva od 6:2 nespretno izgubio tušem.

Za Podravku su još nastupili i Valent i Stjepan Delimar te Filip Zadravec. Oni su u prvom kolu izgubili, a kako se njihov protivnik nije uspio plasirati u finale, njima je bilo onemogućeno da kroz repasaž borbe dođu do borbi za medalje. No, iako su upravo njih trojica godištem bili najmlađi na ovom Prvenstvu, iskazana borbenost i htijenje bilo je na zadovoljavajućem nivou tako da se njihovi pravi rezultati tek od sada mogu očekivati. U konkurenciji 124 hrvača iz 22 hrvatska kluba, Podravka je u ekipnom plasmanu klubova s tri odličja i šest hrvača osvojila vrlo vrijedno četvrto mjesto.

Fran Jakupanec. Izvor: HK Podravka
Fran Jakupanec. Izvor: HK Podravka
Alen Nogić. Izvor: HK Podravka
Alen Nogić. Izvor: HK Podravka
Filip Verčević. Izvor: HK Podravka
Filip Verčević. Izvor: HK Podravka