Četvrtak, 25. travnja 2024.

Vrtići i škole svi redom pohvaljeni, no vijećnici pitaju – što je s Podravskim suncem?

Koprivnički gradski vijećnici danas su na sjednici raspravljali o izvješćima o radu gradskih vrtića, dadilja i škola.

Svi sudionici u raspravi istakli su zadovoljstvo radom dječjih vrtića “Tratinčica”, “Smiješak”, “Svetoga Josipa” i “Igra”, te obrta za čuvanje djece “Mali anđeli”, “Točkica” i “Leptirić”. Pohvale za rad i postignute rezultate dobile su i koprivničke škole – “Antun Nemčić Gostovinski”, “Braća Radić” i “Đuro Ester” te Umjetnička škola “Fortunat Pintarić”. Njihova izvješća o radu u prošloj pedagoškoj godini usvojena su jednoglasno. To nije bio slučaj s Centrom za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce”.

Ernest Forjan je ispred oporbenog kluba HDZ – HSS podsjetio da još uvijek očekuju informaciju o stvarnom stanju u ovoj gradskoj ustanovi:

Kod pojedinačnog glasovanja bit ćemo suzdržani o izvješću Centra Podravsko sunce. Razlog je što stvarno nemamo uvid u situaciju. Imamo problem jer je škola ostala bez ravnateljice te mislim da je korektno od nas jasno reći da zbog tih nekih stvari nećemo dati podršku; nećemo biti protiv, ali ćemo biti suzdržani sve dok ne dobijemo izvješće. Tek ćemo se potom očitovati.

Gradonačelnica Vesna Želježnjak Forjanu je uzvratila da su tema današnje sjednice izvješća o radu obrazovne strukture, što nema veze s ekonomskim poslovanjem škola.

Zvala sam prosvjetnu inspekciju. Ničime nije narušen rad obrazovne strukture u Podravskom suncu. Tamo nije bilo ni potrebe za dolazak prosvjetne inspekcije. Vaše je pravo da izaberete kako ćete glasati, ja u to ne ulazim, ali vam govorim da djelatnost odgoja i obrazovanja, za što je Podravsko sunce i osnovano, ničime nije došla u pitanje. Ničime nije narušen rad u odgojno-obrazovnoj strukturi Podravskog sunca.

Za podsjetiti je, Centar Podravsko sunce nakon ostavke ravnateljice trenutno vodi vršiteljica dužnosti ravnatelja. Iako nema službene potvrde, sve se povezuje s revizorskim izvješćem o poslovanju ove ustanove, odnosno s nepravilnostima koje su navodno uočene kod jedne djelatnice. Neslužbeno doznajemo da se cijelim slučajem bavi i Državno odvjetništvo.

zatvori