Subota, 20. travnja 2024.

Gradska organizacija ORaH-a educirala građane o industrijskoj konoplji

Gradska organizacija ORaH-a održala je u subotu ispred Gradske tržnice promociju pod nazivom “Konoplja biljka budućnosti”.

Na štandu su zainteresirani građani mogli naći proizvode od konoplje te se informirati o svim aspektima te biljke. Predsjednicu gradske organizacije ORaHa Miru Adamović pitali smo koje su glavne predrasude koje imaju Koprivničanci o konoplji.

Danas kad sam razgovarala s građanima, prvo što sam morala reći, kad sam predstavljala današnju temu, da se radi o industrijskoj, a ne indijskoj konoplji. Oni odmah vežu poveznicu između indijske konoplje i industrijske konoplje. To je bilo prvo. Drugo što su građani rekli je da su se naši djedovi i bake bavili uzgojem konoplje, od koje se radila kudelja, platno i ona je jedna od najbogatijih biljaka. To je ono čega su se prisjećali.

ORaH se u svom političkom radu jasno zalaže za legalizaciju i liberalizaciju tržišta konoplje, a ovim info štandom željeli su educirati Koprivničance i razbiti određene predrasude o uzgoju ove biljke. Prema riječima Mire Adamović njihov stav je da Hrvatska može biti zemlja predvodnica na europskom tržištu kad se radi o uzgoju konoplje.

zatvori