Petak, 19. travnja 2024.

Grad Koprivnica predstavio se na CIVITAS forumu u Ljubljani

Predstavnici Grada Koprivnice i Razvojne agencije Sjever – DAN sudjelovali su prošlog tjedan na CIVITAS Forumu u Ljubljani. Forum se ove godine održao pod motom “Grad za sve” s fokusom na održivu mobilnost u gradovima kao važnom poticaju razvoju gradova, a Koprivnica se predstavila s projektom CIVITAS DYN@MO.

Tijekom cijele konferencije projekt je prezentiran sudionicima Foruma u promotivnom prostoru projekta, a o važnosti Foruma za Radio Dravu je govorila voditeljica diseminacije projekta Helena Hećimović.

Pa su se u tom našem prostoru okupljali ljudi s kojima smo razgovarali o provođenju našeg projekta i koji su se interesirali za rješenja do kojih smo došli. Očekujemo da će u sljedećim godinama biti još više onih koji će učiti na našim primjerima, ali i zajedno s nama pokretati neke nove projekte.

Uz predstavljanje u promotivnom prostoru, na konferenciji je Nebojša Kalanj predstavio sustav zajedničkog korištenja električnih automobila, dok je povijest koprivničkih gradskih bicikla u efektnoj pecha-kucha prezentaciji predstavio Marko Stančec. Helena Hećimović vodila je dio konferencije posvećen europskim iskustvima u korištenju električnih autobusa, a u djelu konferencije koji je bio posvećen mrežama CIVINET koje okupljaju gradove i organizacije područja povezanih istim ili srodnim jezikom, mreža Slovenija-Hrvatska proglašena je najuspješnija u protekloj godini.

zatvori