Subota, 20. travnja 2024.

Goran Mrđen: Radije dvaput s Vardarom nego jednom s Thüringerom

Nedjelja nam donosi novu rukometnu poslasticu u sportskoj dvorani koprivničke Gimnazije.

Rukometašice Podravke Vegete u drugome kolu Lige prvakinja ugostit će njemački Thüringer, vrlo nezgodnu ekipu protiv koje trener Podravke Goran Mrđen nema velikih očekivanja.

I prošle godine sam rekao, pa i ove godine ponavljam, ako se to može onako sportski reći: radije bih igrao dva puta s Vardarom nego jednom s Thüringerom. Oni su ekipa koja je maksimalno radna, spremna, kao piloti – dobro trče, igraju oštro, dugo su zajedno, ukomponirani su…

Utakmica s Thüringerom prošle sezone započela je relativno solidnim prvim poluvremenom, no u drugome dijelu utakmice uslijedio je potop. Nade u uzvrat na domaćem terenu također su otišle u dim. Treba imati na umu, ističe Mrđen, da je Podravka Vegeta prošle godine imala ekipu koja je bila znatno iskusnija u europskim utakmicama, a tu je i domaće prvenstvo koje je ipak na prvom mjestu.

Nemamo tu mogućnost u ovom trenutku da se kroz tjedan spremamo za Thüringer, a onda odemo u Zagreb k Trešnjevci ili bilo kojem našem prvoligašu i da tamo samo prođemo. Mi to u ovome trenutku ne možemo i ako nismo spremni za te utakmice možemo se vrlo lako poskliznuti, a onda dolazi u pitanje prioritetni cilj – a to je prvenstvo i Kup. Liga se igra dvokružno i nema play-offa gdje bismo to poslije mogli ispravljati.

Ukratko, kaže Mrđen:

U jednoj rečenici – bit će nam teško ako želimo bodove.

Utakmica 2. kola Lige prvakinja između Podravke Vegete i Thüringera na rasporedu je u nedjelju od 17 sati i 25 minuta. Ulaznice su besplatne, ali bez njih se ne može u dvoranu.

zatvori