Utorak, 23. travnja 2024.

‘Oni koji dolaze’: Umjetnička večer u Gimnaziji označila početak Galovićeve jeseni

U Gimnaziji “Fran Galović” u subotu je održana književna večer “Oni koji dolaze” kojom je započela ovogodišnja Galovićeva jesen.

Večer je zamišljena kao predstavljanje mladih talenata Podravine i Prigorja, a posjetitelji su, uz izvedbe Galovićevih pjesama, imali prilike čuti i pjesme mladih gimnazijskih autora i književnika koji su nekad pohađali koprivničku gimnaziju. Nastupile su voditeljice Nikolina VuckovićInes Rukelj, recitator Mihael Kramarić koji je čitao poeziju Frana Galovića i Matije Ivačića – nagrađivanog člana-suradnika Društva hrvatskih književnika – zatim izvanredne flautistice Arijana AntoljakMihaela PerovićDorijana Leona Jurenec kao vokal uz pratnju na gitari, Matej GašparićTomislav Benotić na bisernici, izvanredna violinistica Romina Kirilenko i učenica-vokalistica Helena Ketiš. Sudjelovao je i učenik Oskar Marić koji je na brojnim domaćim i stranim natjecanjima u sviranju klasične gitare osvojio prva mjesta, te Mihovil Maloča, koprivnički umjetnik, glumac, glazbenik i ilustrator koji je izvodio pjesme Tamare Bijelić koje je sam uglazbio. Učenice Gimnazije Mirela SrabovićInes Rukelj predstavile su se izložbom slika.

Prisutnima se obratila predsjednica Podravsko-prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika Enerika Bijač i dopredsjednica Francuskog kruga Koprivnice, profesorica Irena Novak, a večer je bila popraćena i glazbenim programom mladih koprivničkih glazbenika. Ovaj je događaj organizirao Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika u suradnji s Francuskim krugom Koprivnice i Gimnazijom “Fran Galović”, a svoje talente pokazali su mnogobrojni učenici Srednje škole Koprivnica, Gimnazije i nadareni Koprivničanci.

Događaj je fotografirala učenica Gimnazije Nicole Cikač.

zatvori