Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: Evo kako je bilo na otvorenju završne izložbe Drava Art Biennala

Ovogodišnji Drava Art Biennale ušao je u svoju završnu fazu svečanim otvorenjem izložbe desetero umjetnika iz Hrvatske i inozemstva u petak navečer u Galeriji Koprivnica, pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave.

Radi se o nastavku projekta koji je Muzej grada Koprivnice započeo 2003. godine, dok je deset godina kasnije poprimio bijenalni karakter. Prožima ga tema vode i njene zaštite te očuvanja vodenih ekosustava, ali i iz političke perspektive – upravo je tema ovogodišnjeg Biennala bila privatizacija vode i problem njene dostupnosti.

Mlada ekipa kustosica za ovogodišnju izložbu odabrala je radove desetero umjetnika, od pristiglih 65. Svoje mjesto u Galeriji Koprivnica našli su Željka Cupek, Zdravko Horvat, Format C, Joshua Goode, Igor Juran, Marina Kelava, Jure Markota, Ana Mušćet, Lina Rica i Lana Stojićević. Kako se radi o suvremenoj umjetnosti, izložena su djela vrlo različite naravi – od fotografija i audio te video zapisa preko prostornih instalacija do dokumentacije istraživanja.

Vrijedi istaknuti kako je program DAB-a počeo u veljači te su tijekom godine u sklopu njega održane brojne aktivnosti, od predavanja i biciklijade do performansa i kina na otvorenom.

Kako je bilo na otvorenju možete pogledati u priloženoj fotogaleriji, a samu izložbu možete razgledati do 30. listopada.

zatvori