Srijeda, 24. travnja 2024.

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje u Goli

Tekst: Biserka Saboliček, učiteljica u OŠ Gola

U srijedu, 7. listopada 2015. godine, učenici i učitelji OŠ Gola, zajedno sa roditeljima i gostima, obilježili su Dane kruha i dane zahvalnosti za plodove zemlje.

U cilju ukazivanja na važnost zdrave prehrane, približavanja tradicije blagovanja kruha i predstavljanja zavčajne kuhinje, svaki razred je uz pomoć svojih učitelja i roditelja pripremio svečani stol s tradicijskim krušnim proizvodima i kolačima. Osim svečanog stola, učenici su izložili i jesenske plodove iz vrtova svojih mama i baka.

Vrhunac svečanosti je bio program pod nazivom „Blago danu koji počne mirisima kruha“, a koji su zajedno pripremili i izveli učenici od 1. do 8. razreda OŠ Gola i polaznici Dječjeg vrtića „Zvončić“ Gola. Na početku programa, riječima dobrodošlice se prisutnima obratio ravnatelj škole Hrvoje Matić. Učenici su se predstavili recitacijama, igrokazima, pjesmama i plesom.
Svečanost su uveličali načelnik Općine Gola, dr. Stjepan Milinković, koji se svojim inspirativnim govorom obratio prisutnima, te župnik naše župe Sv. Tri kralja, Siniša Preiner koji je posvetio svečane stolove i izložene jesenske plodove.

Obilježavanje Dana kruha i dana zahvalnosti za plodove zemlje, završili smo zajedničkim druženjem djece, roditelja, učitelja i svih uzvanika u holu škole uz blagovanje kruha, kolača i plodova zemlje.

Učiteljica Biserka Saboliček

zatvori