Četvrtak, 25. travnja 2024.

‘Festival žena iz ruralnih područja’ sutra u Goli

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova organizira ove subote u Goli Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije.

Ove će godine na Festivalu sudjelovati 11 žena iz Podravine i Prigorja koje će se, u narodnim nošnjama, predstaviti sa svojim ručnim radovima, različitim etno predmetima te svojom domaćom hranom, kolačima i pićem. Program ovogodišnjeg Festivala za Dravu info najavila je predsjednica Povjerenstva Verica Rupčić.

Program će trajati cijelog poslijepodneva. Nakon predstavljanja natjecateljica na svojim izložbenim štandovima, koje će naravno ocjenjivati žiri, u 16 sati će se pripremiti svečana povorka svih natjecateljica i gostiju koja će mimohodom na konjskim zapregama proći ulicam Gole, a nakon toga su svi štandovi otvoreni za posjetitelje. Sam program predstavljanja svake kandidatkinje počinje u 18 sati.

U zabavnom djelu programa nastupit će kulturno-umjetničko društvo Ždala, Udruga “Prekodravski zvon” iz Gole i “Gotalovečko srce” iz Gotalova te polaznici dječjeg vrtića. Spomenimo na kraju da je Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije uvršten i u kalendar događanja Odjela za ruralni razvoj u Europskoj komisiji.

zatvori