Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Evo što muči građane Podolica

Zbor građana Vijeća Mjesnog odbora Podolice održan je sinoć u Društvenom domu na Vinici.

Prema riječima predsjednika VMO Marija Vrbanića zboru se odazvao mali broj građana, što pripisuje lošem vremenu, ali s druge strane smatra kako je okupljanje bilo vrlo konstruktivno. Zboru je prisustvovala i gradonačelnica Vesna Želježnjak sa suradnicima koje su građani mogli pitati o problemima koji ih muče na njihovom području. Predsjednik VMO naveo nam je neke od njih.

Najviše se govorilo o odvodnji oborinskih voda i to je najveći problem koji se pojavljuje u našem Mjesnom odboru, vjerujem i u susjednima. Vodila se rasprava o izgradnji kanalizacije u ulici Rečko polje i potrebi za asfaltiranjem iste ulice. Nadalje su bila pitanja vezana za izgradnju škole te o izgradnji pješačko-biciklističih staza u Vinodolskoj i Vinogradskoj ulici.

Građani su nakon postavljenih pitanja dobili konkretne odgovore, a dogovoren je i posjet nekima od kritičnih lokacija. Već sljedećeg tjedna, predstavnici Grada i Mjesnog odbora posjetit će Planinarsku ulicu vezano uz problem odvodnje oborinskih voda, ulicu Rečko polje te Vinogradsku ulicu.

Zbor građana bio je, između ostalog i prilika za predstavljanje novog saziva Mjesnog odbora, a koje su im glavne točke programa za Radio Dravu rekao je predsjednik Odbora Mario Vrbanić.

Najbitnije točke našeg programa su inicijativa oko izgradnje škole i same sportske dvorane koja bi imala i širi društveni značaj. Ne samo radi škole, nego bi dobili jedan prostor gdje bi se mogle različite manifestacije održavati.

Na zboru je pokrenuta i inicijativa o okupljanju mlađih građana Podolica koji su izrazili želju za organiziranjem aktivnosti i zajedničkim druženjem, što su iz Mjesnog odbora pohvalili i podržali.

zatvori