Četvrtak, 25. travnja 2024.

Esterova ulica u ponedjeljak se zatvara za promet

Tekst prenosimo s koprivnica.hr

Nastavno na već započete radove na zamjeni vodovoda i kanalizacije u Ulici Đure Estera, 05. listopada 2015. godine započinju i radovi na rekonstrukciji prometnih površina, javne rasvjete te izgradnji kabelske kanalizacije.

Zahvat obuhvaća rekonstrukciju dijela Ulice Đ. Estera od gradske tržnice do raskrižja sa Školskom ulicom, uključujući i rekonstrukciju spojne ceste između Esterove i Vijećničke ulice, sjeverno od Trga Leandera Brozovića te uređenje pješačke površine s južne i zapadne strane crkve Svetog Nikole biskupa.

Zahvat obuhvaća:

  • rekonstrukciju prometnice sa izgradnjom parkirališnih mjesta uz samu prometnicu,
    izgradnju nove pješačko biciklističke staze uz zapadnu stranu te rekonstrukciju postojeće pješačke staze uz istočnu stranu prometnice, u cijeloj dužini od Ulice Frankopanske do Školske ulice,
  • izgradnju kabelske kanalizacije za telekomunikacijske vodove,
    rekonstrukciju pješačkog prostora od Frankopanske ulice do gradske tržnice kao i prostora oko crkve Sv. Nikole,
  • rekonstrukciju javne rasvjete u cjelokupnom obuhvatu zahvata
  • rekonstrukciju ograde uz rub gradskog parka,
  • rekonstrukciju prometnice s sjeverne strane Trga Leandera Brozovoća, između Esterove i Vijećničke ulice, što obuhvaća rekonstrukciju kolnika za dvosmjerni promet i izgradnju pješačkih staza s obje strane kolnika.

Predviđeno trajanje radova je 50 radnih dana odnosno do kraja godine, a njihovo stvarno trajanje ovisi o vremenskim uvjetima. S obzirom da se Ulici Đure Estera nalazi u zaštićenoj povijesnoj jezgri, na dinamiku izvođenja radova mogu utjecati i radovi na provođenju arheoloških istraživanja.

Prilikom izvođenja radova na snazi će biti posebna regulacija prometa, sukladno izrađenom Elaboratu privremene regulacije prometa, a regulacija prometa odvijati će se u dvije faze i to:

1. faza – zatvaranje dijela Ulice Đure Estera od Frankopanske ulice do prije raskrižja sa Školskom ulicom (omogućeno prometovanje Školska ulica – Franjevačka ulica)
2. faza – zatvaranje dijela Ulice Đure Estera od Frankopanske ulice do raskrižja sa Ulicom Školskom, uključivo i raskrižje (onemogućeno prometovanje Školska ulica – Franjevačka ulica)

Prva faza regulacije prometa započinje 05.10.2015. godine, od kada neće biti moguće prometovanje Ulicom Đ. Estera od Frankopanske ulice do prije raskrižja sa Školskom ulicom. Molimo sugrađane da prate i prilagode svoje kretanje postavljenim prometnim znakovima regulacije prometa.

Izvoditelj radova na rekonstrukciji prometnih površina i izgradnji kabelske kanalizacije je PAVLIC-ASFALT-BETON, Goričan, a na rekonstrukciji javne rasvjete tvrtka NITRE d.o.o Koprivnica.

Nadzor nad izvođenjem radova na rekonstrukciji prometnih površina vršiti će tvrtka COART d.o.o, Koprivnica, a na rekonstrukciji javne rasvjete GKP KOMUNALAC d.o.o. Koprivnica.

Poslove zaštite na radu za vrijeme izvođenja radova provoditi će GKP KOMUNALAC d.o.o, Koprivnica, dok će arheološki nadzor vršiti djelatnici Muzeja Grada Koprivnice.

Vrijednost izvođenja radova na prometnim površinama i javnoj rasvjeti iznosi 2.600.000,00 kn s PDV-om, a investitor je Grad Koprivnica.

zatvori