Petak, 19. travnja 2024.

Večeras ne propustite otvorenje završne izložbe Drava Art Biennala

Završna izložba ovogodišnjeg Drava Art Biennala bit će otvorena večeras u Galeriji Koprivnica, pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave. Bit će izloženi radovi desetero mladih umjetnika i umjetnica iz Hrvatske, Slovenije i SAD-a izabranih putem javnog natječaja.

Više o izložbi za Radio Dravu je rekao ravnatelj Muzeja Grada Koprivnice Marijan Špoljar.

Kustoski tim od pet mladih napravio je ove godine rigorozni odabir, tako da je ušlo samo deset autora koji se bave različitim aspektima privatizacije voda, uglavnom u novim medijima. Vrlo zanimljivo, atraktivno, dinamično, provokativno, otvoreno i mislim da će zavrijediti da pogledaju svi oni koji su zainteresirani za suvremenu umjetnost.

Tako će na izložbi biti predstavljene fotografije, instalacije te video i audio radovi, kao i tekstualni dokumenti, bilješke i crteži koji predstavljaju dokumentaciju istraživanja, dok je predstavljanje radova prepušteno samim autorima i autoricama u formi artist statementa. Autori su Željka Cupek, Zdravko Horvat, Format C, Joshua Goode, Igor Juran, Marina Kelava, Jure Markota, Ana Mušćet, Lina Rica i Lana Stojićević.

Podsjetimo na kraju kako Biennale organizira Muzej grada Koprivnice u suradnji sa Zavodom Celeia, Centrom za suvremenu umjetnost iz Celja te da je ovogodišnja tema problem vode kao političkog pitanja – privatizacija vode i voda kao zajedničko dobro.

Izložba ostaje otvorena do 30. listopada.

zatvori