Srijeda, 24. travnja 2024.

Dolazi Fleury: Francuskinje su jače, ali Podravka Vegeta ih se ne boji

Rukometašice Podravke Vegete pripremaju se za novo kolo Lige prvakinja koje je na rasporedu u nedjelju. U sportsku dvoranu koprivničke Gimnazije dolazi francuski Fleury, trenutno najbolja momčad svog nacionalnog prvenstva i svakako vrlo težak protivnik.

Od fizičke pripreme za tu utakmicu važnija je psihička, smatra direktorica kluba Božica Palčić.

Jednostavno zaboraviti utakmice koje su iza nas i psihički se dići; fizički manje-više, koliko smo dobro pripremljeni – jesmo, ali mislim da je jako važno psihički se dobro pripremiti za Francuskinje.

Trener vratarki Goran Trajkovski istaknuo je da su protivnice jednostavno fizički jače od Koprivničanki i da im se mora pristupiti taktički jer u otvorenoj borbi Podravka je slabija.

Mislim da su one fizički, odnosno antropometrijski još jače od Njemica. Mislim da su njihove mogućnosti i skočnost, pogotovo kod ovih tamnoputih igračica, nevjerojatno naglašene; imaju eksplozivnu brzinu i snagu. Na tome će graditi svoju utakmicu, na toj snazi i brzini, te nas tako jedan na jedan pokušati poraziti. Mi moramo odgovoriti na tu igru taktikom, nema drugog načina s obzirom na to da se fizički ne možemo nositi s njima.

No, vratarka Mirjana Milenković – koja je u francuskoj ligi branila protiv Fleuryja – smatra da ništa nije zadano ni unaprijed izgubljeno.

Zašto da ne, idemo na pobjedu. Ne vidim nijedan razlog zašto ne bismo; s Thüringerom smo se borile do 45. minute, u ovoj utakmici te minute možemo produžiti i do kraja. To nam je svakako cilj. Sve su igračice pokazale da mogu puno više od onoga na prvoj utakmici.

Utakmica 3. kola Lige prvakinja Podravka Vegeta – Fleury Loiret na rasporedu je u nedjelju, 1. studenog od 17:30 u gimnazijskoj sportskoj dvorani. Ulaz je slobodan, ali ulaznice se moraju podići unaprijed.

zatvori