Utorak, 26. ožujka 2024.

Mladi pokazali velik interes za razvoj pozitivnog stava prema samozapošljavanju

U Domu mladih danas je održana prva radionica projekta ‘Ready, Steady, Go!’ kojim se želi potaknuti razvoj pozitivnog stava prema samozapošljavanju.

Projekt je namijenjen mladima od 17 do 29 godina, a prva radionica bila je posvećena motivaciji i samopouzdanju o čemu je govorio psiholog Boris Blažinić. Blažinića smo pitali kakav su dojam na njega ostavili polaznici radionice.

Ja sam zaista ugodno iznenađen da ti mladi ljudi, bez obzira na situaciju u kojoj se nalaze, pokazuju silan angažman i volju. Ono što me impresioniralo je način razmišljanja ljudi koji se javljaju, gdje mogu reći da je u samom startu plodno tlo.

Snimio Marko Posavec
Snimio Marko Posavec

Dvorana Doma mladih bila je puna zainteresirane mladeži, a Melani Štefić, Tomislav Šipek i Lorena Horvat za Radio Dravu su naveli svoje razloge dolaska i planove za budućnost.

Prijavila sam se jer me zanima psihologija, a i poduzetništvo pošto su mi i roditelji poduzetnici i sama sam od ranog djetinjstva u tome. Još poznati psiholog, odmah zvuči zanimljivo. Rado bih otvorila nešto svoje, tipa PR ili slično.

Prijavio sam se jer me zanima poduzetništvo i čini mi se za sad super. Imam nekih ideja, ali moram istražiti sve mogućnosti, poticaje koji se pružaju i tako.

Ja sam se prijavila u sklopu škole zato jer želim vidjeti to poduzetništvo, puno toga učimo u školi i jako sam zainteresirana. Želim otvoriti nešto svoje jer smatram kako je to budućnost danas.

Melani Štefić, Tomislav Šipek i Lorena Horvat. Snimila Nela Carek.
Melani Štefić, Tomislav Šipek i Lorena Horvat. Snimila Nela Carek.

Sljedeća radionica u sklopu ovog projekta zakazana je za veljaču sljedeće godine, kada će stručnjaci koji se bave ljudskim resursima savjetovati kako postati poželjan zaposlenik.

Snimio Marko Posavec
Snimio Marko Posavec
zatvori