Srijeda, 24. travnja 2024.

Bojan Vitanović dao najpovoljniju ponudu za najam Puba

U koprivničkom Komunalcu danas je odlučeno o iznajmljivanju prostora Puba u Domu mladih.

Najpovoljniji ponuditelj je koprivnički VITO d.o.o. Bojana Vitanovića, s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, ali i prihodima koji su lani dosegli gotovo 9 milijuna kuna. Ta je tvrtka za najam Puba ponudila 15.350 kuna mjesečno. Recimo i da je na natječaj pristigla još jedna ponuda – tvrtke Planmedia koja je za najam Puba bila zainteresirana i na natječaju prije nekoliko godina.

Inače, na natječaj su se mogle javiti fizičke i pravne osobe koje imaju registriranu ugostiteljsku djelatnost, koje su u protekloj godini ostvarile prihod od najmanje milijun kuna te nisu poslovale s gubitkom.

Početna cijena je bila 12.000 kuna + PDV mjesečno, za razliku od dosadašnjih 21 tisuće. Predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb pojasnila nam je da je zakonom točno definirano kako se utvrđuje cijena nekretnina i najma, te da su poštivali vrijednost koju je utvrdio ovlašteni građevinski vještak. S obzirom na to da je tržište nekretnina zamrlo, i cijena najma je znatno manja nego prije pet godina, zaključila je Hleb.

Pub se iznajmljuje na rok od pet godina s mogućnosti produljenja, ali i raskidom ugovora ukoliko najmoprimac ne podmiri dvije uzastopne rate najma ili režijskih troškova.

zatvori