Četvrtak, 25. travnja 2024.

Bira se lokacija nove zgrade knjižnice, evo gdje bi se mogla graditi

U koprivničkoj Gradskoj upravi ozbiljno su shvatili višegodišnja upozorenja o potrebi izgradnje nove gradske knjižnice. U prijedlogu gradskog proračuna za iduću godinu, doznajemo, predviđena je i stavka izrade idejnog rješenja za novu koprivničku knjižnicu.

S tim u skladu, gradonačenica Vesna Želježnjak imenovala je Povjerenstvo za utvrđivanje mjesta izgradnje nove zgrade Knjižnice i čitaonice Fran Galović. Za predsjednicu je imenovala svoju zamjenicu Melitu Samoborec, a za članove gradsku vijećnicu Sandru Sinjeri, Maju Holek iz Pučkog otvorenog učilišta, Sandru Petak Samardžić iz gradskog Odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša te Tomislava Golubića iz gradskog Odjela za izgradnju grada.

Njihov je zadatak, doznajemo, izabrati jednu od tri lokacije. Naime, tijekom dosadašnjih javnih rasprava i građanskih inicijativa, isprofilirale su se tri moguće lokacije, rekla je Radio Dravi ravnateljica Knjižnice Dijana Sabolović Krajina. Prijedlog Antonija Grgića je dogradnja postojeće knjižnice u dvorištu prema Svilarskoj ulici. Barbara Kokot predlaže izgradnju nove knjižnice u zasad još neurbaniziranom dijelu grada – Poljišću, između Krležine ulice i Kampusa, dok mladi inženjer građevinarstva Marko Sedlanić izrađuje maketu nove knjižnice koja bi, prema čini se najstarijim idejama, bila izgrađena između parka i župne crkve svetoga Nikole.

zatvori