Utorak, 23. travnja 2024.

BicKo sustav do daljnjega ostaje besplatan za korištenje

BicKo sustav javnih bicikala do daljnjega ostaje besplatan za korištenje, izvijestio je koprivnički Komunalac. Postupak posudbe i uvjeti korištenja ostaju isti, a 1. studenoga počinje zimsko razdoblje nekorištenja koje će trajati do proljetnih mjeseci ili do poboljšanja vremenskih uvjeta.

Posljednjeg dana mjeseca rujna BicKo sustav navršio je svojih prvih godinu dana. Rezultati su do sada više nego zadovoljavajući, kažu u Komunalcu, s obzirom na više od 930 korisnika19.365 korištenja bicikala, što prosječno iznosi oko 1.930 vožnji mjesečno. Najposjećeniji terminal onaj je kod Željezničkog kolodvora, a slijedi ga onaj kod Gradske tržnice. Štete na biciklima dosad su bile zanemarive, a nije bilo nijednog pokušaja krađe.

Umjesto od ove jeseni, naplaćivanje iznajmljivanja bicikla počet će na proljeće iduće godine, s dolaskom toplijeg vremena i ponovnog početka korištenja BicKo sustava. Iz Komunalca najavljuju kako će, s obzirom na velik interes korisnika, razmotriti i mogućnost uvođenja novih BicKo terminala na području grada Koprivnice.

zatvori