Četvrtak, 25. travnja 2024.
Home Aktualno Ante Gotovina novi je počasni građanin Koprivnice

Ante Gotovina novi je počasni građanin Koprivnice

0
Ante Gotovina novi je počasni građanin Koprivnice
Koprivnica dobiva novog počasnog građanina. To je general pukovnik Ante Gotovina kojega je za ovo gradsko priznanje predložila Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata ’91., a prihvatili gradski vijećnici.

Koprivnički vijećnici na današnjoj su sjednici tako odlučili o ovogodišnjim dobitnicima gradskih nagrada i priznanja.

Medalje grada dobit će prof. Hrvoje Petrić – za izniman doprinos promicanju povijesne znanosti, prosvjete i kulturne baštine Koprivnice; koprivnički optičar Zdravko Jurjević – za sveukupan doprinos koprivničkom obrtništvu; te za humanost i osobit doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi darivatelji sa stotinu i više darivanja Dražen Buhanec, Josip Kralj, Josip Herceg, Željko Balaško, Željko Ivačić, Dragutin Landek i Ivan Ernečić. Uz medalju, nagrađeni dobivaju i novčanu nagradu od 10.000 kuna.

Plakete grada Koprivnice dobit će Nenad Marinac za sveukupni doprinos na području kulture i Katarina Budaj za sveukupni doprinos na području humanitarnog rada; potom Društvo multiple skleroze za sveukupni doprinos zbrinjavaju i socijalnom uključivanju oboljelih od multiple skleroze u život lokalne zajednice, te Rukometni klub Koprivnica Hangar 18 za sveukupan doprinos u razvoju muškog rukometa kroz 60 godina amaterskog rada.

Nagrade će im biti uručene 4. studenoga na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada Koprivnice.

Kadrovske promjene u Vijeću

Koprivnički gradski vijećnici danas su odlučili i o nekoliko izmjena u odborima i tijelima Gradskog vijeća. Tako je Marko Štefan razriješen članstva u Odboru za gospodarstvo, razvoj grada i zaštitu okoliša, a novim su članovima imenovani Goran Međurečan i Zdravko Punčikar.

Umjesto Srećka Ladišića novi je član Povjerenstva za procjenu šteta Zoran Hat, dok je Darko Tetec imenovan članom Odbora za dodjelu javnih priznanja Grada Koprivnice.

zatvori