Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Akcija ‘Solidarnost na djelu’ sutra se provodi i u našem gradu

U Koprivnici se sutra, kao i u ostatku Hrvatske, provodi 43. akcija “Solidarnost na djelu” koju organizira Hrvatski Crveni križ. Ovogodišnji moto akcije je “vaš dar za pravu stvar”.

Kao i dosad, volonteri će po kućama prikupljati novčana sredstva od kojih će se kupiti sportska obuća učenicima slabijeg imovinskog stanja s područja grada i 11 općina čije područje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa.

Iz koprivničkog Crvenog križa pozivaju sugrađane da otvore vrata svojih domova njihovim aktivistima koji će nositi oznaku Crvenog križa. Također napominju kako će za darovni novčani iznos dobiti bon zahvalnosti koji će biti ovjereni žigom Crvenog križa. Akcija će trajati od 15:30 do 19 sati.

Prikupljenim sredstvima, učenici slabijeg imovinskog stanja bit će opskrbljeni sportskom obućom. Uz to, podmirit će se i osnovni troškovi akcije, dok će 10% biti uplaćeno u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa. Građanima će zauzvrat biti uručeni bonovi zahvalnosti, ovjereni žigom Društva, u apoenima od pet kuna.

Recimo i kako je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u lanjskoj akciji prikupilo ukupno 76.436,30 kuna. Nakon uplate HCK-u, kupljeno je i podijeljeno 327 pari tenisica učenicima slabijeg imovinskog stanja iz 16 osnovnih i srednjih škola s područja grada Koprivnice i okolice.

zatvori