Četvrtak, 25. travnja 2024.

8. Dani elektroničkih medija u tijeku su u Opatiji

Tristotinjak predstavnika lokalnih i nacionalnih medija, među kojima i predstavnici Radio Drave te portala Drava info, odazvalo se 8. Danima elektroničkih medija što se održavaju u Opatiji.

Točnije, riječ je o 21. Danima radija te o 8. Danima televizije kao i interneta. Na mnogobrojnim panelima sudionici će, uz ostalo, biti upoznati s prijedlogom medijske politike, perspektivama razvoja elektroničkih medija u narednom periodu te europskim praksama poticanja proizvodnje medijskih sadržaja od javnog interesa.

Bit će predstavljeni i prvi rezultati analize radijskog tržišta koja se provodi kako bi se prezentirala detaljna slika hrvatskog radijskog prostora te utvrdilo kakvi su stavovi i očekivanja građana što se tiče programskih sadržaja nacionalnih, lokalnih i regionalnih radija.

Organizatori su Hrvatska udruga radija i novina (HURIN), Nadionalna udruga televizija, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti te Agencija za elektroničke medije. Partneri su Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora; potom Ministarstva kulture; pomorstva, prometa i infrastrukture; financija te rada i mirovinskog sustava, Odašiljači i veze kao i HDS – ZAMP.

zatvori