Petak, 29. ožujka 2024.

Šesti TEDx dovodi nam šestero zanimljivih govornika

TEDx u koprivničkoj je Knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović’ došao i do svoga šestog izdanja.

Šestog studenog dolazi nam novih šestero zanimljivih govornika. Tko su oni, rekao nam je knjižničar Petar Lukačić.

Ivana Bašić pričat će o važnosti terapijskog učinka čitanja. Miljenko Flajs, naš lokalni profesor, pričat će o ljubavi prema samoći kao vidu duhovnog života. Mario Grobenski, isto Koprivničanac, pričat će o neobičnim pričama koje stoje iza njegovih fotografija, dok će Tinka Kalajžić, svestrana putnica i volonterka, podijeliti svoja iskustva u radu s izbjeglicama. Korado Korlević, voditelj zvjezdarnice u Višnjanu pričat će o edukaciji darovitih i viskomotiviranih, a Vlatko Štampar, komičar i arhitekt, pričat će o tome kako biti svoj, ali ne previše.

TEDx konferencije su, kaže Petar, od početka dobro posjećene, a dobar odaziv očekuju i ovog puta.

Očekujemo preko stotinu ljudi što je za našu koprivničku knjižnicu jako veliki broj. Sve me strah kako će to izgledati u našem prostoru, ali se radujem toj publici.

Šesti TEDx održat će se u petak, 6. listopada, od 18:30 na Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović”. Recimo i da je naša Knjižnica prva u Europskoj uniji koja je nositelj TED-ove licence, od 2013. godine, pod nazivom TEDx Koprivnica Library (gdje x označava da je to samostalno organiziran TED događaj).

zatvori