Četvrtak, 28. ožujka 2024.

17. Dani voća: Nagradu za najbolji izložbeni prostor ponovno osvojio Ivan Lasić

17. po redu Dani voća Koprivničko-križevačke županije održani su proteklog vikenda u Đurđevcu.

Stručnim predavanjima u petak navečer odazvalo se četrdesetak podravsko-prigorskih voćara, dok je u revijalnom programu u subotu, u centru Đurđevca, bilo 56 izlagača. U Županiji, koja je glavni organizator ove manifestacije, više su nego zadovoljni, rekao je Radio Dravi predsjednik Organizacijskog odbora, dožupan Darko Sobota te na upit o perspektivama voćarstva u našoj županiji odgovorio:

Perspektivu voćarstva bi zapravo trebali reći prije svega sami proizvođači. No kad govorimo o doprinosu regionalne uprave, naša županija u vidu potpora daje puno. Zahvaljujući potporama naše županije od 1,6 milijuna kuna podignuto je 320 novih hektara voćnjaka. Tome treba dodati niz novih subvencija koje su u programu naše županije. Osim toga, kvaliteta proizvoda naših voćara nije nikad bila upitna. O kvanititeti možemo razgovarati. Mogu ipak zaključiti da je perspektiva voćarstva u Podravini i Prigorju dobra.

Za najbolje uređeni izlagački prostor prvo mjesto ponovo je osvojio Ivan Lasić iz Carevdara, drugo mjesto pripalo je Ljubici Gašparov iz Prugovca, a treće Ivanu i Anđeli Kranjec iz Kloštra Podravskog. Obrt Jara iz Novigrada Podravskog, vlasnika Davora Miklošića, dobitnik je priznanja za promociju Koprivničko-križevačke županije u okviru projekta Zlata vrijedan. Naime, obrt Jara od strane stručnog žirija ovog nacionalnog projekta izabran je za jednog od 21 najboljih OPG-ova na području Republike Hrvatske.

I ovogodišnju manifestaciju prati novi katalog u kojemu je predstavljeno 249 voćara iz cijele županije.

Glavni organizator Dana voća je Koprivničko-križevačka županija uz suorganizaciju Grada Đurđevca, PORE – Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Savjetodavne službe – Podružnice Koprivničko–križevačke županije, Turističke zajednice Grada Đurđevca te Udruge voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije.

zatvori