Četvrtak, 25. travnja 2024.
Home Iz Koprivničko-križevačke županije Županiji odobren projekt “Prilika za sve”

Županiji odobren projekt “Prilika za sve”

0
Županiji odobren projekt “Prilika za sve”
Projekt “Prilika za sve” Koprivničko-križevačke županije, vrijedan gotovo dva milijuna kuna, odobren je za sufinanciranje u gotovo cijelom iznosu.

Njime će se osigurati 39 pomoćnika u nastavi za 77 učenika u 15 osnovnih i šest srednjih škola kojima je Županija osnivač, a cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno-obrazovne ustanove.

Projekt su pripremile županijske stručne službe uz potporu PORA-e – Razvojne agencije. Od ukupno 1.931.183,74 kn, bespovratno će se sufinancirati 1.834.624,55 kuna, a ostatak će pokriti županijski proračun. Zamjenik župana Darko Sobota jučer je u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta prisustvovao potpisivanju ugovora.

Bespovratna financijska sredstva osigurana su u okviru natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.

zatvori