Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Župan Koren primio najbolje podravsko-prigorske orače

Župan Darko Koren jutros je upriličio prijem za najbolje podravsko-prigorske orače koji su postigli dosad najbolji uspjeh na državnom natjecanju.

150915_prijem-oraci-2Zoran Radiček iz Šoprona nakon pet naslova županijskog prvaka osvojio je treće mjesto i na ovogodišnjem državnom natjecanju u oranju plugom premetnjakom osvojio je četvrto mjesto. Njegov kolega Saša Višak iz Kamenice, također u Općini Kalnik, nakon samo dva županijska naslova ove je godine osvojio i naslov državnog prvaka u oranju plugom ravnjakom. Ekipa naše županije tako je u ukupnom poretku osvojila drugo mjesto. Sve su to razlozi za zadovoljstvo i čestitke, rekao im je župan Koren te ocijenio:

Sigurno je to dobar način promoviranja poljoprivrede, poljoprivredne proizvodnje, mladih ljudi u poljoprivredi koji svojim vještinama pokazuju da se u tom, da tako kažem sportu, može uspjeti.

Župan Koren je najavio da će orači i dalje imati potporu svoje matične županije, te da će, kao što je to bilo i 2008. godine, ponovo kupiti natjecateljski plug kako bi i dalje ostvarivali dobre rezultate.

I dosad smo podržavali rad vaše Udruge, a i sad smo angažirani na kupnji novog pluga koji bi u velikoj mjeri vama bio nagrada za sve ono što je iza vas, ali i podstrijek za vaše buduće aktivnosti, daljnji rad i natjecateljske ambicije koje imate.

Podsjetimo još da će Višak kao državni prvak predstavljati Hrvatsku na Svjetskom natjecanju što će biti prilika za nove susrete i suradnju ne samo orača već i naše županije. Na današnjem prijemu je uz orače i predstavnike županijske Udruge orača bila i Tatjana Međimurec, koja je na ovogodišnjem natjecanju u Borovi kraj Suhopolja imala ulogu glavne sutkinje.

 

zatvori