Četvrtak, 25. travnja 2024.

Tehničar ‘rasturio’ Prekodravac, Viktorija iznenadila u Herešinu

Odigrane su prve utakmice petog kola Prve županijske nogometne lige.

Križevci – Drava NP 1:1 (1:1)
Gradski stadion Križevci; gledatelja oko 50
Sudac: Brunec ( Koprivnica )
Stijelci: 1:0 Vlah (14) (ag); 1:1 Kosanović (34)
Žuti kartoni: Orejaš (Križevci); Vlah (Drava)
Crveni kartoni: –
NK Križevci:
Budinski, Ceković, Zemljak, Višak, Selanec, Vrbančić , Mladen, Stubičan ( Ivančić ), Jandrašec ( Furmeg ), Orejaš ( Bogdan ), Valec ( Ištvanović )
Trener: Kemenović
NK Drava:
Vlah Z., Maurović , Baltić, Mihoković, Pavešić ( Klasan ), Horvat, Matijaković, Schmidt ( Mihoković ), Vlah N., Majetić, Kosanović
Trener: Mešnjak Ž

Križevci su upisali i peti remi u ovom prvenstvu. Iako su poveli, doduše autogolom Vlaha u 14. minuti, nisu uspjeli zadržati vodstvo do kraja poluvremena. Gosti iz Novigrada Podravskog dvadesetak minuta kasnije izjednačuju preko Kosanovića. Do kraja utakmice je bio nekoliko prilika sa obje strane, no rezultat se nije mijenjao.

Tehničar 1974 – Prekodravac 7:1 (0:0)
Igralište NK Tehničara; gledatelja oko 100
Sudac: Koprić ( Križevci )
Stijelci: 1:0 Grabar (7); 2:0 Lovrek (10); 3:0 Bartolić (24); 4:0 Bartolić (29);5:0 Firbas (50); 6:0 Bartolić (60); 6:1 Cikuš (79); 7:1 Hudak (90)
Žuti kartoni: –
Crveni kartoni: –
NK Tehničar 1974
Bodo, Trupina, Grabar, Vukonić, Markušić, Bartolović ( Firbas ), Tihelka, Bartolić, Jadanić, Hudak, Lovrek
Trener: Sović
NK Prekodravac
Gazdek, Sinjeri ( Sass ) , Kopričanec T, Cikuš, Csordas, Grčić ( Kozma ), Pavešić, Bedenik, Kopornić, Skukan ( Tuba ), Kopričanec V
Trener: Strnad

U derbi utakmici, mada po rezultatu to ne bismo mogli reći, dvije do sada neporažene momčadi odigrale su očekivano. Tehničar je natrpao mrežu Prekodravca do vrha. Odlična igra od samog početka pa do kraja utakmice mogla je biti okrunjena još kojim zgoditkom.
Mrežu gostiju načeo je Grabar već u 7. minuti, da bi u 10. minuti Lovrek poviso na 2:0. Nakon njih u strijelce se upisuje čak tri puta Bartolić u 24., 29. i 60. minuti. U 50. minuti za domaće pogađa Firbas, da bi u sudačkoj nadoknadi za konačni rezultat pogodio Hudak. Jedini strijelac za goste bio je Cikuš u 79. minuti.

Što reći, osim da je ovo bila odlična uvertira za kup utakmicu koja se igra već ove srijede u Ludbregu na Gradskom stadionu. Protivnik je, naravno Slaven Belupo.

U Kunovcu, pod vodstvom novog trenera Damira Perića, Bratstvo je upisalo svoj drugi bod, odigravši sa Dravom iz Podravskih Sesveta 1:1. Strijelac za domaće je u prvom poluvremenu bio Roščić, dok je kod gostiju u 60. minuti precizan bio Domović. Panonija je također osvojila drugi bod na svom terenu, odigravši s Tomislavom iz Svetog Ivana Žabna 1:1. Domaće je u vodstvo doveo Demeter u 34. minuti, da bi samo minutu kasnije izjednačio Bartol.

Mladost se pobjedom protiv Osvita probila do trećeg mjesta. Križanić u 3. i Keljar u 15. minuti su bili strijelci za domaće, Nikola Drvarić je u 66. minuti smanjio rezultat na 2:1, da bi pobjedu potvrdio u posljednjoj minuti igre Radelić za veliko slavlje u Kloštru Podravskom.
Sloga je u Koprivničkom Ivancu nakon vodstva gostiju autogolom Kodrića iz 10. minute, preokrenula rezultat i zasluženo pobijedila momčad Fugaplasta rezultatom 3:1. Strijelci za domaće su bili Zlatar, Santor i Njegač.

Molvarci i Legrađani odigrali su borbenu i nervoznu utakmicu, sa čak tri isključenja te gužvom i naguravanjem na samom kraju utakmice. Jedini zgoditak na utakmici postigao je Mikšić u 12. minuti za nova tri boda domaćih.

Prva ŽNL – 5. kolo

Križevci: Križevci – Drava (Novigrad Podravski) 1:1
Cvetkovec: Tehničar 1974 – Prekodravac 4:1
Koprivnički Ivanec: Sloga – Fugaplast 3:1
Kunovec: Bratstvo – Drava (Podravske Sesvete) 1:1
Peteranec: Panonija – Tomislav (Sv. Ivan Žabno) 1:1
Molve: Mladost – Graničar (Legrad) 1:0
Kloštar Podravski: Mladost – Osvit 3:1

Druga ŽNL

Miklinovec – Starigrad 1:2 (0:2)
Igralište NK Miklinovca – Koprivnica; gledatelja oko 50
Sudac: Dergez ( Đurđevac )
Stijelci: 0:1 Foruglaš (21); 0:2 Lončarek(30); 1:2 Hlevnjak (89)
Žuti kartoni: Sršek ( Starigrad )
Crveni kartoni: –
NK Miklinovec
Perković, Ernečić, Đurec, Ožegović, Gojković, Zvonar, Hlevnjak, Kolar, Lovrek, Betti ( Jembrek ), Rus
Trener: Gojković
NK Starigrad
Štander, Belčić, Basilj ( Pavešić ), Blašković, Brkić , Foruglaš ( Klačinski ) , Marić ( Sršek), Ledinski ( Šiptar ), Kavicki, Pal ( Sedlanić), Lončarek
Trener: Blašković

Starigrad je došao do svoje nove pobjede. Stijelci za goste su bili Foruglaš i Lončarek, dok je minutu prije kraja domaćin ublažio poraz preko Hlevnjaka.

Veliko su iznenađenje u Herešinu priredili gosti iz Vojakovca, pobijedivši sa čak 0:4. Dvostruki strijelci za goste su bili Piškorić u 16. i 40. minuti, te Bošković u 82. i 85. minuti.
Dvije neporažene momčadi Ferdinandovac i Tomislav iz Drnja su visokim pobjedama na domaćim terenima dali jasno do znanja da ozbiljno jurišaju na prvo mjesto. Iako su gosti poveli zgoditkom Somođija u 28; samo tri minute kasnije izjednačuje Borovec. Zgodicima Bošnjaka u 38; Borovca Antonija u 41; Peršića u 66., te Stankira u 84 minuti, Ferdinandovac je upisao i svoju petu pobjedu u nizu. Gosti su uspjeli ublažiti poraz preko Mikličića.

Lipa i Tehnika odigrali su bez zgoditaka. Mladost iz Sigeca i GOŠK su također podijelili bodove odigravši 1:1, a Polet je nanio i peti poraz za redom Bregovcima, pobijedivši ih na domaćem terenu rezultatom 1:2.

Druga ŽNL – 5. kolo

Koprivnica: Miklinovec – Starigrad 1:2
Sigetec: Mladost – GOŠK 1:1
Ferdinandovac: Ferdinandovac – Hrvatski bojovnik 5:2
Drnje: Tomislav – Reka 6:1
Herešin: Omladinac – Viktorija 0:4
Koprivnički Bregi: Mladost – Polet 1:2
Hlebine: Lipa – Tehnika 0:0

3. ŽNL

3. ŽNL grupa Koprivnica – 3. kolo

Botinovec: Rudar – Jadran Galeb 3:1
Subotica Podravska: Sabarija – Zagorec 2:0
Pustakovec: Jedinstvo – Udarnik 3:0
Torčec: Podravec – Rasinja 4:0
Podravska Selnica: Drava – Močile 3:0

3. ŽNL grupa Križevci – 3. kolo

Carevdar: Mladost – Čvrstec 1:3
Ruševac: Ruševac – Ratar 1:3
Sv. Petar Orehovec: Prigorje – Sokol 1:3
Veliki Raven: Mladost – Radnički 2:2
Gornja Rijeka: Gornja Rijeka – Kalnik 4:2

3. ŽNL grupa Đurđevac – 3. kolo

Repaš: Repaš – Vinogradar 6:0
Gornja Velika: Bilogora – Bilogorac 3:2
Novo Virje: Graničar – Mičetinac 2:2
Podravske Sesvete: Mladost – Prugovac 1:4
Glogovac: Rudar – Bušpan 5:0

zatvori