Četvrtak, 25. travnja 2024.

Xena Županić i One Step Away zaključili drugi FIUK

Sinoćnjim koncertom u koprivničkoj Kuglani završio je drugi po redu Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta – FIUK, koji medijski pokriva i prati Radio Drava.

Središnji događaj večeri, nakon video-instalacije Vlatka Vinceka, bio je performans Halt! Xene Županić u podrumu Galerije Koprivnica. Bio je iznimno vizualno i auditivno intenzivan, a kako je izgledao, možete vidjeti u priloženoj fotogaleriji.

Nakon toga, Dramski studio Dada kazališne družine Pinklec i Centar za mlade Čakovec izveli su predstavu Zoo! – prema motivima romana Mi djeca s kolodvora Zoo – i prema ocjeni vašeg autora izveli su to odlično, dok su ovogodišnji festival zaključili koncerti sastava Nemeček, Sunshine Madness i, u velikom finalu, One Step Away, koprivničkih punkera koji su prvi put nakon tri godine nastupili u rodnome gradu.

Koprivnica je tako na tri dana udomila neke od predstavnika hrvatske i inozemne suvremene umjetnosti – glazbene, scenske, izvedbene i nekih koje je teško svrstati u bilo kakvu kategoriju. Odaziv publike bio je sasvim pristojan, a bez obzira na nasilnu narav pojedinih izvedbi, nikakvih incidenata nije bilo. Komentari su bili vrlo šaroliki – od mučno mi je do hoću još!, no jedno je sigurno: što god mislili o Davoru Dundari, Xeni Županić ili pjevaču koji nastupa sa svijetlećom kuglom na glavi, ostavit će dojam na vas i bit će vam drago što ste ih vidjeli u akciji; bilo iz razloga što vam sviđa takva umjetnost ili što ste zadovoljni vlastitom normalnošću.

zatvori