Srijeda, 27. ožujka 2024.

Veterani Osvita i Graničara nastupili na Državnom prvenstvu u Rovinju

Veterani NK Graničar Đurđevac i NK Osvit iz Đelekovca ovaj su vikend sudjelovali na turniru u Rovinju koji je ujedno državno prvenstvo veterana HNS-a. Đurđevčani su na turnir pozvani kao prošlogodišnji prvaci 1. županijske nogometne lige za veterane, dok je Osvitu uručena naknadna pozivnica kao jednoj od najboljih drugoplasiranih županijskih ekipa.

Na prvenstvu su nastupile ukupno 23 ekipe, podijeljene u 8 skupina. Graničar je bio u skupini „C“, a protivnici su mu bili veterani NK Garić iz Garešnice, lanjski pobjednici veteranske lige Bjelovarsko-bilogorske županije te veterani NK Orijenta iz Rijeke.

Graničar se predstavio kao ozbiljna i dobro organizirana ekipa i sasvim sigurno može žaliti što nije postigao bolji rezultat. U prvoj utakmici koju su igrali u petak 25.09. od 18,00 sati protiv veterana iz Garešnice imali su daleko više od igre, bili bolji protivnik tijekom cijelog susreta, ali nisu iskoristili nekoliko 100%-tnih prilika, što im se na kraju osvetilo. Susret je završio rezultatom 1:1, te je Picokima u drugoj utakmici trebala pobjeda za plasman u sljedeći krug natjecanja.

Nažalost drugu su utakmicu izgubili 1:0 od veterana NK Orijenta i tako takmičenje završili kao drugi u svojoj grupi. S obzirom na prikazanu igru ekipa u ovoj skupini dojam je da su Đurđevčani mogli bolje, ali daleko od toga da su ostavili loš dojam.

NK Osvit iz Đelekovca igrao je u skupini „A“ u kojoj su bili i veterani TŠK Topolovac te veterani NK Ivančice iz Ivanca.

U prvoj utakmici skupine TŠK Topolovac, inače ekipa koja se u sezoni 2001./2. takmičila u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi s lakoćom je pobijedio Ivančicu 10:0.

Osvit je TŠKu pružio malo bolji otpor, no to nije bilo dovoljno za bolji rezultat od 6:0 za TŠK.
U drugoj utakmici skupine NK Osvit je odigrao 2:2 protiv NK Ivančice i malo popravio dojam iz prve tekme. Strijelci za Osvit bili su Sović i Begić.

Napomenimo i to da je Osvit na ovom turniru nastupio pomalo neozbiljno, bez 6-7 igrača iz svoje prve postave. Dojam je da bi u punom sastavu pružio daleko bolji otpor TŠK-u koji inače zadnjih godina redovito ulazi u završnicu ovog natjecanja, a 2013. godine bio je i osvajač turnira; te da bi se s pravom mogli nadati daleko boljem rezultatu protiv Ivančice. Ovako, još se jednom pokazalo – neozbiljnost se nigdje ne isplati…

zatvori