Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke tijekom proteklih godinu dana zbog raznih objektivnih, ali i subjektivnih okolnosti nije realizirala sve što je bilo planirano.

Priopćio je to predsjednik Petar Kopornić nakon u subotu održane redovne godišnje skupštine. Najaveći problem u djelovanju udruge je nedostatak novca, ali i – iako u Podravki radi više od tisuću branitelja, neaktivnost samih članova.

Na skupštini je usvojen novi statut, te članovi Stegovnog suda i Nadzornog odbora čiji je novi predsjednik Ernest Forjan. Udruga uvodi godišnju članarinu od 50 kuna te najavljuje ažuriranje članova. Među planiranim aktivnostima je održavanje tradicionalnih sportskih susreta branitelja te obilazak spomen-obilježja, no za prioritet ističu kvalitetniju suradnju s Upravom kompanije kako bi se – kako je priopćeno, doprinijelo rješavanju braniteljske problematike Podravkaša.

Kopornić ističe da im je želja vratiti integritet koji udruzi s pravom pripada, te aktivirati i omasoviti članstvo jer Podravkini branitelji, kaže Kopornić, zaslužuju više.