Srijeda, 24. travnja 2024.

Treće kolo Prve i Druge ŽNL obilježili remiji, dvije Mladosti upisale prve bodove

Odigrane su utakmice trećeg kola Prve i Druge županijske nogometne lige. Donosimo vam pregled susreta.
Križevci – Tomislav SIŽ 2:2 (1:1)

Gradski stadion Križevci; gledatelja oko 100
Sudac: Dergez ( Đurđevac )
Stijelci: 0:1 Bartol (18); 1:1 Valec (30); 2:1 Mladen (62); 2.2 Dubravec (78)
Žuti kartoni: Vedriš, Stubičan ( Križevci ); Bartol, Sičaja, Mršić, Malčić ( Tomislav )
Crveni kartoni: –
NK Križevci:
Budinski, Ceković, Vedriš ( Cukor ), Višak, Selanec, Valec ( Stubičan ) ( Jandrašec), Mladen, Ištvanović ( Bogdan), Mišir ( Ivančić ), Orejaš, Zemljak
Trener: Kemenović
NK Tomislav SIŽ:
Tkalčec, Raguž, Petračija ( Žganec ), Vlašić, Bukal, Sičaja, Mršić, Lepčić, Kolarić ( Mesar ), Dubravec, Bartol, Malčić
Trener: Buđa

Pod vodstvom starog – novog trenera Kemenovića, u Križevcima je u prigorskom derbiju domaći sastav podijelio bodove s gostima iz Svetog Ivana Žabna. Rezultat je bio 2:2, a strijelci za domaći sastav bili su Valec u 30. i Mladen u 62. minuti, dok su za goste strijelci bili Bartol u 18. i Dubravec u 78. minuti.

Drava NP – Osvit 1:1 (0:0)

Igralište NK Drave; gledatelja oko 100
Sudac: Brunec ( Koprivnica )
Stijelci: 0:1 Paradžik (51) 11m; 1:1 Mihoković (55) 11m
Žuti kartoni: Maurović, Baltić ( Drava ) ; Gregurek ( Osvit )
Crveni kartoni: Kosanović ( Drava )
NK Drava NP
Vlah Z., Maurović ( Klasan ), Baltić, Mihoković, Pavešić, Šimek, Matijaković, Schmidt ( Horvat ), Vlah N., Majetić, Kosanović
Trener: Mešnjak Ž.
NK Osvit
Međimorec, Sataić ( Drvarić M ) , Indir ( Gregurek ), Paradžik M, Lončar, Harambaša, Paradžik J, Glavak ( Mraz ), Lopatnik, Drvarić N( Paradžik N ), Petak
Trener: Perlok

U zanimljivoj utakmici s dosta prilika sa obje strane, podjelom bodova može biti zadovoljnija domaća ekipa koja je nakon isključenja Kosanovića u 60. minuti igrala s igračem manje.
U prvom dijelu valja istaknuti dvije lijepe prilike s obje strane. Drvarićev lijep udarac u 7. minuti odlično brani vratar domaćih, a samo minutu kasnije Vlahov udarac je zamalo neprecizan. Prekrasan udarac Paradžika s otprilike 30 metara zaustavlja vratnica u 37. minuti, dok kod domaćih najbolju priliku u prvom dijelu u 42. minuti ponovno nije iskoristio Vlah.

Gosti zabijaju za vodstvo iz kaznenog udarca u 51. minuti preko Paradžika, da bi samo četiri minute kasnije domaći također iz kaznenog udarca poravnali i postavili konačni rezultat preko Mihokovića. Od 60. minute Drava je morala igrati s 10 igrača; nakon dva žuta kartona isključen je bio Kosanović. Gosti su pokušali doći do pobjede, no Drava se uspješno obranila.

U ostalim utakmicama valja napomenuti da su svoje prve bodove upisale dvije Mladosti. Molvarci su u nervoznoj i napetoj utakmici s čak osam žutih i jednim crvenim kartonom uspjeli svladati Fugaplast s 1:0. U Kloštru su domaćini također slavili, s rezultatom 3:1 pobijedili su Graničar iz Legrada. U Ivancu, Sloga i Drava iz Podravskih Sesveta podijelili su bodove odigravši 3:3, Panonija je na svom terenu poražena od Prekodravca s minimalnih 1:2, dok je Tehničar 1974 iz Cvetkovca s lakoćom prošao kroz Kunovec.

Prva ŽNL – 3. kolo

Križevci: Križevci – Tomislav (Sv. Ivan Žabno) 2:2
Novigrad Podravski: Drava – Osvit 1:1
Kloštar Podravski: Mladost – Graničar (Legrad) 3:1
Molve: Mladost – Fugaplast 1:0
Peteranec: Panonija – Prekodravac 1:2
Koprivnički Ivanec: Sloga – Drava (Podravske Sesvete) 3:3
Kunovec: Bratstvo – Tehničar 1974 0:5

Odigrane su i utakmice trećeg kola 2. ŽNL. U subotu su u Koprivnici kolo otvorili Miklinovec i Viktorija odigravši 1:1. U nedjelju je, također u Koprivnici, Tehnika visokim rezultatom s čak 5:0 nadvisila neprepoznatljivu momčad Reke koja ove sezone još ne zna za pobjedu. U Hlebinama, domaća Lipa pobijedila je Hrvatski bojovnik s 4:0. Tomislav iz Drnja je bez većih problema u pravoj golijadi upisao nova tri boda protiv Poleta, pobijedivši s čak 8:1. Trostruki stijelac za domaće bio je Bači, po jednom su zabili Sobota, Mraz, Premec i Fonjak uz jedan autogol Gomeca, dok je za goste uspješan bio Bužić.

U Herešinu je gostovala momčad GOŠK-a. U borbenoj i neizvjesnoj utakmici domaćin je zasluženo osvojio nova tri boda. Strijelci za domaće su bili Bračko u 7. minuti, a dva puta je mrežu zatresao Šepec u 42. i 58. minuti. Za goste su zgoditke postigli Premec u 19. i Bosman u 67. minuti. Mladost iz Koprivničkih Bregi još uvijek ne zna za pobjedu. Na svom terenu nije uspjela svladati istoimeni sastav iz Sigeca – gosti su pobijedili s minimalnih 0:1.

Ferdinandovac – Starigrad 2:1 (1:0)

Igralište NK Ferdinandovac; gledatelja oko 200
Sudac: Jalžabetić ( Koprivnica )
Stijelci: 1:0 Žibreg (37)11m; 1:1 Brkić (58); 2:1 Žibreg 87
Žuti kartoni: Kucel, Žibreg ( Ferdinadovac ); Blašković, Nemčić, Foruglaš, Basilj
Crveni kartoni: –
NK Ferdinandovac
Peršić, Borovac, Žibreg, Tucković, Prevedan, Kucel, Brgles, Bošnjak, Borovec, Peršić, Pleško (Stankir)
Trener: Sarić
NK Starigrad
Štander, Sedlanić, Basilj, Blašković, Brkić, Foruglaš, Pavešić (Marić), Kavicki, Nemčić, Pal, Lončarek
Trener: Blašković

U derbi susretu trećeg kola domaći sastav uspio je nadmudriti Blaškovićevu momčad.
Ferdinandovac je u odličnoj i neizvjesnoj utakmici s mnoštvom prilika s obje strane prvi zatresao mrežu pogotkom Žibrega u 37. minuti iz kaznenog udarca. Starigrad je izjednačio u 58. minuti preko Brkića,da bi domaćini u 87. drugim zgoditkom Žibrega izborili pobjedu i osvojili vrlo važna tri boda, ostavši tako neporažena momčad nakon tri odigrana kola.

Druga ŽNL – 3. kolo

Koprivnica: Miklinovec – Viktorija 1:1
Ferdinandovac: Ferdinandovac – Starigrad 2:1
Koprivnica: Tehnika – Reka 5:0
Hlebine: Lipa – Hrvatski bojovnik 4:0
Drnje: Tomislav – Polet 8:1
Herešin: Omladinac – GOŠK 3:2
Koprivnički Bregi: Mladost – Mladost (Sigetec) 0:1

 

zatvori