Utorak, 23. travnja 2024.

Na Sveučilištu Sjever održana 8. sjednica Rektorskog zbora

Po prvi puta nakon dobivanja statusa osmoga javnog sveučilišta u Hrvatskoj, koprivničko-varaždinsko Sveučilište Sjever bilo je domaćin sjednice Rektorskog zbora.

Bila je to osma sjednica Zbora u akademskoj godini 2014./2015., a odazvali su joj se, među članovima Rektorskog zbora i prorektorima sveučilišta, i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, pomoćnica ministra Ružica Beljo Lučić, predsjednik Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj Ivo Družić te pomoćnica i zamjenica ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje Sandra Bezjak i Vesna Dodiković.

Izvor: Sveučilište Sjever
Izvor: Sveučilište Sjever

Rektor Sveučilišta Sjever, Marin Milković, već od ranije sudjeluje u radu Rektorskog zbora, a ovom je prilikom njegove članove upoznao s najmlađim hrvatskim sveučilištem i planovima za njegov razvoj. Istaknuo je kako će Sveučilište Sjever i dalje ustrajati na povećanju kvalitete obrazovanja na sjeveru Hrvatske u njenoj istoimenoj regiji te kako je sjednica na Sjeveru pravi način da se to i ostvari, budući da se članovi Zbora mogu iz prve ruke upoznati sa svim koracima koje je Sveučilište poduzelo u posljednje dvije godine. Osnivanje i rad Sveučilišta Sjever pohvalili su predsjednik Zbora Pero Lučin, inače rektor Sveučilišta u Rijeci s kojim Sjever blisko surađuje, te njegov zamjenik, rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras.

Rektorski zbor čine svi rektori javnih sveučilišta u Republici Hrvatskoj, a odlučuje o pitanjima od zajedničkog interesa za djelovanje i razvoj sveučilišta u Republici Hrvatskoj. Na svojoj 8. sjednici Rektorski zbor raspravljao je o pitanjima programskih ugovora, suradnji s financijskim institucijama, problematici napredovanja na sveučilištima i njihovim sastavnicama, izjednačavanju akademskih naziva i drugim temama.

zatvori