Četvrtak, 25. travnja 2024.

Škole većinom u djelomičnom štrajku, nastave nema u Gimnaziji i ‘Đuri Esteru’, ‘Braća Radić’ ne štrajka

Iz koprivničke gradske uprave dobili smo podatke o provedbi prosvjetarskog štrajka u školama kojima je osnivač Grad.

U Osnovnoj školi Braća Radić u Miklinovcu nema štrajka. Radi se normalno i tako će biti i u popodnevnoj smjeni. Dakle učenici škole u Miklinovcu redovno dolaze na nastavu.

Totalno je suprotno u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski. U toj školi svi štrajkaju. Devetero učenika koji su jutros došli na nastavu je zbrinuto. Hoće li štrajkati i popodnevna smjena, još se ne zna. No bude li i popodne štrajka u Nemčiću Gostovinskom, učenici koji dođu na nastavu bit će zbrinuti.

U Osnovnoj školi Đuro Ester djelomično se štrajka. Na nastavu je došlo 130 učenika i za njih je organizirana nastava.

U Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce većina zaposlenih štrajka, no sva su djeca zbrinuta.

U Gimnaziji nema nastave, u Srednjoj i Obrtničkoj djelomično

Od ravnatelja koprivničkih srednjih škola doznali smo što je danas s nastavom. U Gimnaziji Fran Galović zbog štrajka profesora nastavu je bilo nemoguće organizirati pa su učenici pušteni kućama. U ponedjeljak će nastava biti organizirana jer je dio profesora rekao da bez obzira na održavanje štrajka želi raditi pa će – prema procjeni ravnatelja Vjekoslava Robotića biti moguće organizirati nastavu angažiranjem zamjena.

U Obrtničkoj školi Koprivnica u štrajku je oko 30% profesora. Nastava se provodi angažiranjem zamjena za profesore u štrajku. Tako će biti i u popodnvnoj smjeni.

U Srednjoj školi Koprivnica nastava se samo djelomično izvodi jer je u štrajku oko 60% profesora. Za pretpostaviti je da će tako biti i u drugoj smjeni.

zatvori