Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Obavijest za srednjoškolce: Kako kupiti kartu za vlak u prvom tjednu škole

Nekoliko dana prije početka nove školske godine Koprivničko-križevačka županija proslijedila je javnosti informaciju o mogućnosti korištenja željezničkog prijevoza za srednjoškolce u prvom tjednu rujna.

Pročelnica za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki:

Dobili smo mailom obavijest HŽ Putničkog prijevoza da će u razdoblju od 7. do 12. rujna, budući da još nije usvojena odluka Vlade o sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola, učenici moći ostvariti pravo na prijevoz vlakom tako da u vlaku pokažu jednu od starih mjesečnih karata i onu iskaznicu K-18 koju su imali za školsku godinu 2014./2015. Oni koji tek kreću u srednju školu moraju s potvrdom o učeničkom statusu kupiti za 20 kuna tu iskaznicu na željezničkim blagajnama, te će im to u prvom tjednu biti dovoljno za prijevoz vlakom.

U Županiji očekuju da će država, kad Vlada o tome odluči, i dalje sufinancirati prijevoz srednjoškolaca, što je dosad iznosilo desetak milijuna kuna. Zahvaljujući županijskom udjelu u prijevozu srednjoškolaca od oko 6,3 milijuna kuna godišnje, oko 1.900 srednjoškolaca mjesečnu prijevoznu kartu za vlak plaća 20, a za autobus 50 kuna.

zatvori