Četvrtak, 18. travnja 2024.

Potpisan sporazum kojim je napokon raspetljan “čvor” Piškornica

U petak je potpisan veliki sporazum između Grada Koprivnice, koprivničkog Komunalca i Regionalnog centa za gospodarenje otpadom Piškornica.

Realizacijom ovog sporazuma i pripadajućih kupoprodajnih ugovora Grad je Regionalnom centru, odnosno tvrtki kćeri Piškornica – sanacijsko odlagalište predao na upravljanje odlagalište otpada na Piškornici. Rekao je to Radio Dravi direktor RCGO-a Mladen Jozinović te pojasnio zašto je za tvrtku koju vodi važan sporazum s Koprivnicom:

Ugovor s Gradom Koprivnicom Piškornici je bio neophodan za nastavak realizacije projekta jer realizacijom ugovora rješavamo imovinsko-pravne odnose u zoni obuhvata. Grad Koprivnica dobio je pouzdanog partnera za gospodarenje otpadom na dugo vremensko razdoblje – 30, 40 godina – a mi zemljište za izgradnju Regionalnog centra.

Jozinović pojašnjava da je riječ o kompleksnom sporazumu kojim se rješavaju dugo godina neriješeni odnosi između Grada Koprivnice i gradskog Komunalca, susjedne Općine Koprivnički Ivanec, te društva Piškornica:

Samom realizacijom povlače se sve tužbe, Grad je dobio povlaštenu cijenu, zemljište kupujemo u novcu, a ostatak iznosa kompenzirat ćemo s Gradom Koprivnicom kao za naplatu deponiranja otpada za građane odnosno područje gdje Komunalac obavlja djelatnost sakupljanja otpada.

Jozinović kaže da u petak potpisan ugovor regulira odnose vrijedne oko 22 milijuna kuna. Do zaključenja ovih vijesti o sklapanju sporazma s Piškornicom nismo uspjeli dobiti izjavu sa Zrinskog trga.

zatvori