Željko Kopić i Vinko Međimorec. Snimio Marko Posavec.
Nakon prvenstvene stanke zbog nastupa hrvatske reprezentacija, sutra se nastavljaju prvoligaške utakmice.

Slaven Belupu slijedi niz od tri domaćinstva, a u prvome od njih, protivnik na Gradskom stadionu bit će im Split. Trener Željko Kopić najavio je sastav uoči sutrašnje utakmice.

Nedostaje nam Gregurina zbog tri žuta kartona. Savić je imao problema s ozljedom koje je riješio tako da je spreman za utakmicu. Križman je u konkurenciji, Brlek se vratio s reprezentativnih obaveza, ima nekih manjih problema, ali vjerujem da će biti spreman za tekmu. Ako to sve bude OK, igrat ćemo u sastavu Rozman, Purić, Međimorec, Mikulić, Štiglec, Crepulja, Brlek, Paracki, Delić, Ozobić i Ejupi.

Sve u svemu, pred domaćom publikom nema mjesta lošoj igri.

Sutra jednostavno pred našom domaćom publikom angažman mora biti na najvišoj razini i očekujem da ćemo odigrati jednu pravu, kvalitetnu utakmicu. Sve ispod toga neće nam biti dovoljno za pozitivan rezultat.

Vinko Međimorec. Snimio Marko Posavec.
Vinko Međimorec. Snimio Marko Posavec.

Mlada nada Slaven Belupa, stoper Vinko Međimorec, uvjeren je da koprivnički prvoligaš može parirati dalmatinskom protivniku.

Split je odlična momčad i vidimo da se nalazi u samom vrhu tablice, odmah iza Dinama i Rijeke, ali ovu reprezentativnu stanku smo iskoristili na kvalitetan način, odradili smo dosta dobrih treninga i mislim da imamo pravo na optimizam.

Željko Kopić. Snimio Marko Posavec.
Željko Kopić. Snimio Marko Posavec.

A na samom kraju presice, trener Kopić posebno se osvrnuo na Vinka i pozvao mlade igrače da daju sve od sebe i slijede njegov primjer.

Ima nas dosta i bit će nas još više. Zaista bih volio da ti klinci rade s puno motiva i s vjerom da će zaista dobiti priliku u prvoj momčadi. Vinko je pokazatelj da je to apsolutno moguće: danas si u nekakvim juniorima, pa si u Koprivnici, pa ne znaš što bi, bi li išao na nekakav faks ili bi igrao, ovako-onako… Ako si pravi, prilika će doći.

Utakmica Slaven Belupo – Split na rasporedu je sutra od 17 sati na koprivničkom Gradskom stadionu. Sudit će ju Dalibor Mlakar.