Četvrtak, 25. travnja 2024.

Slaven Belupo i Split bez pobjednika, na terenu frcale iskre

Slaven Belupo podijelio je bodove sa Splitom na travnjaku Gradskog stadiona u 9. kolu domaćeg prvenstva. Konačan rezultat glasio je 1:1, a strijelci su bili Ejupi u 8. i Pešić u 52. minuti susreta koji će ostati zapamćen i po crvenim kartonima i nesportskom ponašanju.

Nakon dvotjedne stanke Prve lige zbog nastupa hrvatske reprezentacije, Slaven Belupo ove je sunčane subote na domaćem terenu ugostio Split. Trener Željko Kopić nije mogao računati na Gregurinu zbog tri žuta kartona, susret je zbog ozljede propustio i Potokar, dok su Križman i Savić prvi zvižduk dočekali na klupi. Osim toga, na utakmici nije mogao nastupiti ni novi stoper Nino Galović koji je u Miškininu stigao upravo iz Splita, a u ugovoru o posudbi izričito stoji kako Galović neće nastupati protiv svog bivšeg kluba.

Mrežu je prvi zatresao Muzafer Ejupi u osmoj minuti susreta uz Ozobićevu pomoć. Obje su momčadi do kraja prvog dijela imale nekoliko solidnih prilika, no bez realizacije. Gosti su nešto agresivnije krenuli u drugom poluvremenu i sedam minuta nakon njegova početka Ivan Pešić nadvisio je domaću obranu i glavom postavio 1:1, posljednjim zgoditkom na utakmici.

Najzanimljiviji trenuci, međutim, odigrali su se između 73. i 75. minute. Ubrzo nakon što Ozobić nije iskoristio slobodan udarac, Tomislav Mikulić u skoku je laktom oborio Dinu Špehara. Sudac Dalibor Mlakar kaznio ga je izravnim crvenim kartonom, po mnogima pretjerano. Nastalo je naguravanje u kojemu su “požutjela” dvojica igrača Splita, vratar Zagorac i Chung, dok je crveni karton zbog nesportskog ponašanja zaradio Slavko Blagojević. Recimo i kako je više od pola momčadi Splita – njih šestorica – na utakmici “nagrađeno” žutim kartonima.

Farmaceutima slijede još dvije domaće utakmice, prvo protiv Istre 1961 te potom protiv Rijeke.

zatvori