Četvrtak, 18. travnja 2024.

Županijski Savjet za razvoj civilnog društva raspravljao o provođenju Vladine Uredbe

Savjet za razvoj civilnog društva Koprivničko-križevačke županije na jučerašnjoj je sjednici raspravljao o provođenju Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge.

Naime, hrvatska Vlada lani je donijela Uredbu kako bi se omogućilo učinkovito, racionalno i transparentno korištenje raspoloživog javnog novca. Tako je jučer predložena struktura kroz koju će se provesti natječajni postupak te je istaknuta potreba informiranja i educiranja udruga kako bi na vrijeme bile upoznate s promjenama koje ih čekaju prilikom prijava projekata i programa na javni poziv za financiranje iz proračuna Županije.

Na županijskoj web stranici je objavljeno da će se predsjednica Savjeta Sonja Hlebar te viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač susresti s predstavnicima Krapinsko-zagorske županije kako bi razmijenili iskustva te učinkovito u praksi proveli preporuke iz vladine Uredbe.

zatvori