Utorak, 23. travnja 2024.

Radmili Funtek novi mandat na čelu Društva multiple skleroze

Radmila Funtek ponovo je izabrana za predsjednicu Društva multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije sa sjedištem u Koprivnici.

Redovna izborna skupština održana je danas u Centru Podravsko sunce. Rasprave je obilježila financijska neizivjesnost što nam je u odgovoru na upit o planiranim aktivnostima, potvrdila i ponovoizabrana predsjednica:

Joj, svašta ćemo raditi, no s obzirom na to da su nam financijska sredstva ograničena, bit ćemo sretni ako odradimo ono što smo si kao radni zadatak postavili pred sebe.

Najvažnijim zadatkom Funtek drži otvorenost udruge i pomoć oboljelima:

Nama je najvažnije da i dalje kontinuirano imamo otvorena vrata za naše članove, dakle da i dalje imamo otvoren ured. Aplicirali smo na dva projekta i očekujemo njihove rezultate. Jedan je osobni asistent i pet novih korisnika, tri imamo od 2010. godine. Jedan je projekt apliciran Ministarstvu zdravlja za psihološku podršku oboljelima jer je to jako bitno našim članovima. To su prioriteti, a ostalo su sve redovne djelatnosti.

Funtek ističe da bi za provedbu programa trebalo oko 150.000 kuna čemu treba dodati i financiranje osnovne djelatnosti. Inače, u našoj županji dvjestotinjak je oboljelih od multiple skleroze koju još zovu i bolešću sa stotinu lica. Njihove će interese, odlučeno je danas, u skupštini Saveza društava multiple skleroze Hrvatske predstavljati izabrani delegat Slavko Martan te po funkciji predsjednica Radmila Funtek.

zatvori