Četvrtak, 18. travnja 2024.

Jakšić o prodaji KC plina: Javljaju nam se brojna veleposlanstva i svjetske tvrtke

Rasprava o poslovanju Komunalca na posljednjoj sjednici koprivničkog Gradskog vijeća bila je prilika i da javnost iz prve ruke čuje nešto konkretnije o prodaji plinskog biznisa.

Naime, o namjeri prodaje KC plina u javnosti dosad nije bilo rasprave, osobito ne izjava odgovornih. A da će cijeli posao biti proveden prema najvišim standardima, obznanio je – poglavito gradskoj oporbi – zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić:

Što se samoga Plina tiče, opet ću ponoviti da se neće dogovarati prodaja Plina negdje za stolom u restoranu; da će se do kraja napraviti studija gdje, kako i zašto; da će to naravno voditi odvjetnici na međunarodnom natječaju. A da je to toliko netransparentno, kao što se već sada stvara fama, ne bi se javljala brojna veleposlanstva, brojne svjetske tvrtke. Dakle i tu se priča može ispolitizirati, ali ćemo na kraju vidjeti da li će doći na vaše ili ćemo dobiti priznanje da smo opet u Hrvatskoj pomaknuli određene granice među prvima u zemlji.

Jakšić je dodao i da je Koprivnica jedina u našoj županiji dobila najviše ocjene za transparentnost rada. Za očekivati je stoga da će taj princip biti zadržan, osobito u velikim zahvatima poput prodaje gradskih tvrtki.

zatvori