Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Pročelnica Zdjelar sudjelovala na 3. sjednici Radne skupine za financije i proračun HZŽ-a

Pročelnica za financije, proračun i javnu nabavu Robertina Zdjelar predstavljala je Koprivničko-križevačku županiju na trećoj sjednici Radne skupine za financije i proračun Hrvatske zajednice županija što je održana prošlog petka u Šibeniku.

Sudionici su posebno razgovarali o Zakonu o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Kako je priopćeno, Radna skupina detaljnije je upoznata s prijedlogom izmjena i dopuna Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave na koji je Hrvatska zajednica županija dala mišljenje u predviđenom roku. Voditelj Radne skupine izvijestio je prisutne o sastanku održanom 1. rujna u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, dan nakon što je prijedlog neizmijenjenog prijedloga Vlada uputila u daljnji postupak donošenja.

Primjer koji je izradila i prezentirala Vukovarsko-srijemska županija predviđa cjelovito redefiniranje sustava financiranja iz poreza na dohodak i uključivanje poreza na dobit u Fond izravnanja. Zaključeno je da će sve županije izraditi svoje prijedloge za redefiniranje postojećeg Zakona o financiranju JLPRS, posebno sportnog članka 45., te ih dostaviti voditelju do 30. rujna 2015. godine.

zatvori