Četvrtak, 18. travnja 2024.

Potpisan ugovor o sufinanciranju gradskih pomoćnika u nastavi

Zamjenica koprivničke gradonačelnice Melita Samoborec i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar jučer su svečano potpisali Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru natječaja “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama” iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.

Potpisivanju Ugovora prisustvovala je i Iva Svirčić Borštnar, viša stručna suradnica za europske poslove i društveno – turističke projekte Grada.

Jednogodišnji projekt Grada Koprivnica “ODJEK – Odrastanje u jednakosti, Koprivnica” u okviru poziva financiranog iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda službeno je započeo početkom rujna. Ukupna vrijednost projekta je 1.237.941,41 kuna, pri čemu iznos bespovratnih sredstava iznosi 1.114.147,26 kuna. Preostali iznos osigurat će se u gradskom proračunu.

Cilj uvođenja pomoćnika u nastavi je olakšati i unaprijediti integraciju učenika s teškoćama u razvoju, svakodnevni rad u nastavi te učenje. Projektom se dugoročno pospješuje kvaliteta školovanja učenika s teškoćama u razvoju i doprinosi njihovu uključivanju u ravnopravan odgojno-obrazovni proces, a istovremeno se olakšava rad nastavnicima i drugim učenicima.
Projektom će se financirati 17 pomoćnika za 19 djece s teškoćama u razvoju u koprivničkim osnovnim školama i Podravskom suncu, čime je omogućeno stvaranje 17 radnih mjesta za nezaposlene koji su s obzirom na razinu obrazovanja i vještina u nepovoljnom položaju na tržištu rada i prijeti im socijalna isključenost.

Projekt će osim adekvatnog broja educiranih pomoćnika u nastavi za rad s učenicima s teškoćama u razvoju poslužiti kao model socijalne politike koja će se nastaviti i u budućnosti.

Objavljen javni poziv kandidatima

Grad Koprivnica 1. rujna raspisao je natječaj za pomoćnike u nastavi. Uvjet je minimalno srednjoškolsko obrazovanje, a prednost je iskustvo u radu na navedenim poslovima i u radu s djecom. Cijeli tekst natječaja pogledajte ovdje.

zatvori