Petak, 29. ožujka 2024.

Posljednji ispraćaj Borisa Garaja

Na Gradskom groblju u Koprivnici jučer je sahranjen Boris Garaj (67), ugledni menadžer i političar koji je u Zagrebu preminuo u utorak, 15. rujna 2015., nakon kratke i teške bolesti.

Posljednju počast dugogodišnjem generalnom direktoru tvrtke Hartmann odali su njegova obitelj, brojni poslovni partneri i političari te prijatelji. Prisutnima se obratila gradonačelnica Koprivnice i saborska zastupnica SDP-a Vesna Želježnjak, a govorio je i Garajev dugogodišnji suradnik i prijatelj Zlatko Ružić.

Boris Garaj bio je generalni direktor tvrtke Hartmann u Hrvatskoj od 1999. do 2011. Od 2011. do 2015. daljnji je doprinos tvrtki dao kao predsjednik Nadzornog odbora te savjetnik predsjednika uprave Grupe za strategiju i razvoj tržišta južne i jugoistočne Europe. Između ostalog, bio je i član Skupštine Hrvatske gospodarske komore, predsjednik Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, član Agencije za promicanje izvoza i ulaganja Vlade Republike Hrvatske te potpredsjednik Nadzornog odbora rukometnog kluba Podravka. Dugi niz godina predstavljao je SDP u odborima za gospodarstvo Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije te Gradskog vijeća Grada Koprivnice. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja za upješnost u poslovanju i doprinos hrvatskom gospodarstvu.

zatvori