Srijeda, 17. travnja 2024.

Policija: Prvi tjedan škole prošao je OK

U policiji su zadovoljni pokazateljima stanja sigurnosti na prometnicama u prvom tjednu nove školske godine.

Za zaključiti je to iz izjave koju je Radio Dravi dala policijska službenica za prometnu preventivu u Policijskoj postaji Koprivnica, Pavlica Bokal.

Možemo biti zadovoljni s obzirom na to da nismo zabilježili ni jednu prometnu nesreću. To znači da i naši vozači paze na ove naše male sudionike u prometu. S druge strane i sami su mališani već educirani i svjesni ozbiljnosti sudjelovanja u prometu.

No kako opreza – osobito kad su djeca u prometu u pitanju – nikad dosta, policija, kaže Bokal, nastavlja do kraja rujna s provedbom preventivne akcije Poštujte naše znakove. To znači da će nastaviti s edukacijama učenika i roditelja po školama, ali i s pojačanim nadzorom poštivanja prednosti prolaska i ograničenja brzine vožnje u blizini podravskih škola.

Svoje preventivne i edukacijske akcije provodi i HAK. Jednu takvu koprivnički Auto klub je održao u centru grada, a educirat će i prvašiće svih osnovnih škola i podijeliti im prigodni edukativni materijal u kojemu je i slikovnica koja na djeci prihvatljiv način pojašnjava pravila ponašanja u prometu.

zatvori