Kako bi svi gradski osnovnoškolci već prvoga dana škole preuzeli svoje komplete besplatnih bilježnica, Grad Koprivnica trenutno dostavlja komplete koprivničkim osnovnim školama.

Nabavu bilježnica financirali su Grad Koprivnica i sponzori, kako bi roditeljima pomogli u opremanju djece za školu. Ukupno je za potrebe učenika osnovnih škola s područja Grada Koprivnice, uključujući područne škole i COOR Podravsko sunce, nabavljeno 2477 kompleta bilježnica. U Osnovnu školu “Braća Radić” dostavljena su 893 kompleta, u OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” 722 kompleta, “Đuro Ester” 755 kompleta te u COOR Podravsko sunce 107 kompleta besplatnih bilježnica.

Podsjetnik: Zahtjevi za sufinanciranje udžbenika

Iz Grada Koprivnice podsjećaju građane da su obrasci zahtjeva vezani uz ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova nabave udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za učenike osnovnih škola s područja Grada dostupni u gradskom uredu za društvene djelatnosti i na gradskoj web stranici. Isto tako, obrasci će se moći podići u matičnim osnovnim škola koje će zahtjeve zaprimati do 15. listopada. Iz Grada napominju i kako pravo na sufinanciranje troškova nabave udžbenika imaju učenici osnovnih škola na području grada koji imaju prebivalište u Koprivnici.