Petak, 19. travnja 2024.

Počela dostava besplatnih bilježnica školama

Kako bi svi gradski osnovnoškolci već prvoga dana škole preuzeli svoje komplete besplatnih bilježnica, Grad Koprivnica trenutno dostavlja komplete koprivničkim osnovnim školama.

Nabavu bilježnica financirali su Grad Koprivnica i sponzori, kako bi roditeljima pomogli u opremanju djece za školu. Ukupno je za potrebe učenika osnovnih škola s područja Grada Koprivnice, uključujući područne škole i COOR Podravsko sunce, nabavljeno 2477 kompleta bilježnica. U Osnovnu školu “Braća Radić” dostavljena su 893 kompleta, u OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” 722 kompleta, “Đuro Ester” 755 kompleta te u COOR Podravsko sunce 107 kompleta besplatnih bilježnica.

Podsjetnik: Zahtjevi za sufinanciranje udžbenika

Iz Grada Koprivnice podsjećaju građane da su obrasci zahtjeva vezani uz ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova nabave udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za učenike osnovnih škola s područja Grada dostupni u gradskom uredu za društvene djelatnosti i na gradskoj web stranici. Isto tako, obrasci će se moći podići u matičnim osnovnim škola koje će zahtjeve zaprimati do 15. listopada. Iz Grada napominju i kako pravo na sufinanciranje troškova nabave udžbenika imaju učenici osnovnih škola na području grada koji imaju prebivalište u Koprivnici.

zatvori