Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Učenice OŠ ANG osvojile drugo mjesto na međunarodnom natječaju ‘Etno oblačila in plesi mojega naroda’

Iz koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski stižu vijesti o novim uspjesima njihovih učenika, točnije učenica koje su osvojile drugo mjesto na 20. jubilarnom međunarodnom natječaju ‘Etno oblačila in plesi mojega naroda’ što ga je organizirala revija Likovni svet iz slovenskog Celja.

U vrlo velikoj konkurenciji, nagrađeni su i radovi učenica Ane Šimunije i Dore Ferčec iz 2.c razreda, mentorice Senke Pintarić te rad Sare Salajpal učenice 4.c razreda, mentorice Đurđice Pošte. Tako su se podravska narodna nošnja i alkari našli u društvu nošnji i narodnih običaja susjednih zemalja pa sve do onih iz Indije i Kine.

Dodijeljeno je više ravnopravnih nagrada za 1., 2., i 3. mjesto u 3 dobne skupine. Na natječaj su pristigli dječji radovi iz 33 države diljem svijeta u kojima su djeca i mladi pokazali umijeće, kreativnost i originalnost u slikanju te predstavili ljepotu i posebnost narodnih nošnji i običaja svog naroda. Radovi će biti izloženi i u Muzeju moderne povijesti u Celju, a svečanost otvaranja izložbe najavljena je za 23. listopada.

Nagrađene radove iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bugarske, Rumunjske, Kine, Irana, Litve, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bjelorusije, Ukrajine, Mađarske, Tajlanda i ostalih 20 zemalja možete pogledati ovdje na Facebooku.

zatvori