Srijeda, 24. travnja 2024.

Okruglim stolom obilježen Dan borbe protiv nasilja nad ženama

Nacionalni je Dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom okrugli stol s naslovom “Pet do dvanaest” danas je organiziralo Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije.

Predsjednica Povjerenstva Verica Rupčić rekla je Radio Dravi da je riječ o simboličnoj akciji jer je nasilje nad ženama iznimno veliki društveni problem.

Podaci su zastrašujući. Jer ovo što mi imamo, što čujemo od naših partnera – a najrelevantnije podatke ipak ima policija, iako oni kažu da na svaki prijavljeni slučaj nasilja idu još tri neprijavljena. Udruge koje se intenzivno bave tom problematikom, poput B.a.B.e. ili Autonomne ženske kuće, one kažu da na jedan prijavljeni dolazi čak 10 do 15 slučajeva neprijavljenog naslija. Zašto? – Zato jer se žene boje, pa ni ne prijavljuju nasilje.

U raspravi za okruglim stolom sudjelovali su predstavnici pravosuđa, centara za socijalnu skrb, partnerskih udruga među kojima prednjači Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” Grada Koprivnice i policije.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori