Četvrtak, 25. travnja 2024.

Održana prva večer Festivala pjevača 50+

U koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe jučer je održana prva večer Festivala pjevača 50+.

Prvo mjesto stručnog žirija osvojila je obitelj Mraz – Ana Mustafa, Božica Krstitović, Milica Grubić i Josip Mraz s pjesmom “Gdje si majko da me budiš”, dok je nagradu publike osvojila Katica Kelemen s pjesmom “Nisi ti vidio sklopljene ruke”. Uz ove, specijalnu nagradu za kvalitetnu vokalnu izvedbu osvojila je Marija Peroš s pjesmom “Što će mi život”.

Na festivalu se natjecalo 23 izvođača, a uz njih je kao gost Festivala nastupila klapa Župe blaženog Alojzija Stepinca. Druga večer Festivala održat će se sutra, a što pripremaju za drugu večer, Radio Dravi je rekla predsjednica Kluba “Mariška” Valentina Čadavec.

Za drugu večer za sada nam se najavilo devet domova za stare osobe s područja cijele Hrvatske. Naravno, druge večeri, uz goste iz drugih županija, nastupaju i pobjednici prve večeri koji će predstavljati našu županiju.

Uz izvođače sutra će na drugoj večeri Festivala nastupiti klapa Viva. Podsjetimo i kako manifestaciju trinaestu godinu za redom organizira Klub za starije osobe “Mariška” i Dom za starije i nemoćne Koprivnica te kako se manifestacija održava povodom Međunarodnog dana starih osoba.

zatvori