Petak, 19. travnja 2024.

Cvele održao prvi trening: Ne zaslužujemo ovakav položaj, možemo bolje

Novi, zapravo novi-stari trener Koprivnice Ranko Celiščak – Cvele danas je održao prvi trening s momčadi koju je preuzeo u nedjelju navečer, nakon što je čelnu poziciju Zelenih napustio Marijo Dodik.

Prije svega, istaknuo je kako mu je čast ponovno voditi momčad uz koju je duboko vezan.

To je moj klub, u kojemu sam u pet navrata bio trener, trener-igrač i samo igrač, uvijek su tu iza mene bili uspjesi. Naravno, zahvaljujem ljudima koji su me pozvali, konkretno svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli mom povratku na Gradski stadion na kojemu sam praktički rođen.

Koprivnica je na ljestvici pretposljednja, s nula osvojenih bodova od početka prvenstva. Podsjetimo, upravo je niz od pet uzastopnih poraza – šest ako računamo i Kup – doveo do odlaska Marija Dodika. Cvele je optimističan.

Momčad naravno da ne zaslužuje ovo mjesto na tablici. Poklopio se splet čudnih okolnosti koje su dovele do toga. Vjerujem da ću uspjeti to promijeniti, hoće li to biti nakon prve, druge utakmice, vidjet ćemo… Momčad ima i kvalitetu i perspektivu. Jako dobar rad trenera Dodika i organiziranost kluba moraju dati rezultate.

Prvi sljedeći izazov pred Celiščakom i Zelenima teško je gostovanje kod Međimurja u Čakovcu, ove subote od 16:30.

Koliko imam informacije, Međimurje je među rijetkim trećeligašima koji su istaknuli ambicije da budu prvi te prijeđu u Drugu ligu, a zanima ih i Prva liga. Znači, idemo jednom izuzetno ambicioznom klubu, pojačanom i novim sponzorima, ali momčad i ja ne bojimo se nikoga, igrat ćemo otvoreno, prsa o prsa, i bolji će pobijediti. Nećemo skinuti gaće, nema predaje, bez obzira na položaj na tablici.

Podsjetimo, Celiščak i Dodik zajedno su napustili GOŠK iz Gotalova u svibnju ove godine zbog financijske situacije u kojoj se našao klub. Nakon što Dodik nije uspio Zelene odvesti na granu dotične boje, ostaje vidjeti hoće li to uspjeti Celiščaku. A nije naodmet spomenuti i kako je upravo on vodio malonogometnu ekipu Radio Drave u sezoni 2009./2010. koprivničke Zimske lige.

Recimo za kraj i kako je Celiščaka na prvom treningu pozdravio i trener Slaven Belupa, Željko Kopić. Koliko smo mogli čuti, poželio mu je dobrodošlicu na stadion, sreću u narednim utakmicama i stavio mu se na raspolaganje što god da zatreba. Lijepa gesta.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/223997510″ params=”auto_play=false&hide_related=true&show_comments=false&show_user=false&show_reposts=false&visual=false” width=”100%” height=”130″ iframe=”true” /]

zatvori